Medische bijwerkingen voor vrouwen

Er is me weer eens iets opgevallen en dit moet me van het hart!

Het valt me namelijk op, dat bij in ieder geval twee medische zaken erg luchtig wordt gedaan over mogelijke bijwerkingen voor vrouwen en dit vind ik ontzettend raar!

Zo las ik enkele maanden geleden het mega schokkende verhaal van Zimra en haar borstimplantaten. Deze hadden namelijk zo veel schade aangericht dat ze het bijna niet kan navertellen. Heel lang werden haar klachten namelijk afgedaan als een burn-out. Nog steeds is zij herstellende ondanks dat de implantaten verwijderd zijn.

Dit is toch mega heftig? En zij is niet de enige! Schijnbaar kunnen siliconen zich door je lichaam gaan verplaatsen waardoor je allerlei soorten klachten kunt krijgen.

Naast het verhaal van Zimra heb ik afgelopen week ook het verhaal van Lize Korpershoek gezien op haar Instagram account. Zij had ook erg veel klachten en heeft uiteindelijk de keuze gemaakt om de implantaten ook te laten verwijderen.

Er is zelfs een medische benaming voor deze ziekte: BII, breast implant illness.

En uiteindelijk vind ik dat iedereen voor zichzelf de keuze moet maken wat ze met het eigen lichaam willen doen maar ik vind wel dat er goed en eerlijk advies over gegeven moet worden en dat we er in Nederland vanuit mogen gaan dat dit soort zaken veilig zijn.

Een tweede onderwerp is de pil. Ik slik de pil al jaren en de eerste vijf jaar zelfs de ontzettende zware Diane pil, eentje die niet zonder gevaar is.

En zo’n pil wordt toch wel met heel veel gemak voorgeschreven zonder teveel naar de nadelen en gevaren te kijken. En dat is toch eigenlijk heel gek?

Want een pil kan ontzettend veel heftige bijwerkingen hebben die wij zelf misschien niet eens aan de pil koppelen. En zelf gevaarlijk zijn wanneer je kijkt naar het verhoogde trombose risico.

Ik vind dit soort zaken gewoon heel vreemd en ik ben natuurlijk geen medicus en heb hier zelf ook geen oplossing voor. Maar ik hoop wel dat er meer aandacht komt voor zaken als bijwerkingen, gevaren en onderzoeken!

Hoe denken jullie hierover?

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie