Tips voor wanneer je een eigen bedrijf wilt starten

Zoals jullie misschien weten zijn Bibi en ik een eigen sieraden merk gestart. En bij het starten van een eigen bedrijf komt nog best wat kijken en daarom geven wij graag een paar tips.

Begin

Dit is misschien een open deur maar wij horen zo vaak van andere mensen dat zij ook met toffe ideeën rondlopen maar nooit de stap zetten om daadwerkelijk te beginnen. Hier kunnen wij alleen maar zeggen, ga het proberen! Want je krijgt eerder spijt van de dingen die je niet hebt gedaan dan die je wel hebt gedaan.

Rechtsvorm

Dit is een van die dingen die je aan het begin moet regelen en vastleggen. Natuurlijk kun je een rechtsvorm later wijzigen maar dit heeft vaak veel voeten in de aarde dus daarom is het verstandig om hier gelijk goed over na te denken.

Een Eenmanszaak kun je bijvoorbeeld makkelijk zelf starten en er zijn weinig opstartkosten maar de keerzijde is dan weer wel dat je persoonlijk aansprakelijk bent.

Hiervoor kun je trouwens ook bij specialisten terecht die jou kunnen adviseren wat de beste vorm voor jouw situatie is.

Jouw bedrijf digitaal

Anno 2021 gaat natuurlijk bijna alles digitaal en als je bijvoorbeeld geen webshop gaat beginnen is vindbaarheid nog steeds heel belangrijk.

Let daarom goed op een aantal zaken. Zorg voor een goede en makkelijk te onthouden naam zodat mensen jou kunnen vinden. Denk daarbij ook aan de juiste kanalen zoals Google, Social Media en een eigen website of webshop.

Verplaats je zelf daarom ook goed in jouw doelgroep. Wat, waar en hoe zoekt deze doelgroep? Zorg ervoor dat je daar, met de juiste boodschap aanwezig bent.

Leg alles goed vast

Dit is een belangrijke tip waar wij niet goed genoeg op hebben gelet.

Wanneer je namelijk afspraken maakt met partners / klanten of producenten is het ontzettend belangrijk om die afspraken zwart op wit te zetten zodat je er later geen gezeur mee krijgt.

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips en dingen waaraan je moet denken maar dit zijn in ieder geval al een aantal belangrijke vuistregels.

Veel liefs

Lotte

Geef een reactie