Duurzame huidverzorging

Het woord duurzaam is gelukkig niet meer weg te denken vandaag de dag! Mensen gaan steeds bewuster om met hun omgeving en het effect dat zij op de omgeving hebben!

Zelf ga ik hier ook steeds bewuster mee om en ben ik de producten binnen mijn beauty routines aan het aanpassen. Zo gebruik ik voor het afhalen van mijn make up tegenwoordig vrijwel nooit meer katoenen wattenschijfjes. Een enkele keer omdat ik dan nog een paar pakje heb liggen en weggooien vindt ik zonde. Maar over het algemeen gebruik ik katoenen pads die ik vervolgens kan wassen.

Ik heb deze bij de Dille & Kamille gekocht

In het begin is het even wennen, maar nu zou ik niet anders meer hoeven. De pads zijn zacht in gebruik en zijn zo weer schoon!

Een ander product wat goed te vervangen is en wat een volgende stap van mij wordt, mijn wegwerp scheermesje inruilen voor een duurzame variant.

Het is bizar als ik eraan denk hoeveel scheermesjes ik wel niet gebruik op jaarlijkse basis. Zeker omdat ik in een warm land woon en mij regelmatig moet scheren.

Foto afkomstig van Bamboozy

Scheren met zo’n product is zoveel beter voor ons milieu en scheert naar wat ik heb begrepen net zo goed al niet beter! Binnenkort vertel ik jullie hier meer over!

Ook kies ik liever voor merken die een duurzame verpakking gebruiken. Glazen potjes of bijvoorbeeld de shampoo van Ivy.

Al eerder schreven wij over zit fijne merk en mede doordat je de flessen kunt retourneren zodat ze recyclet kunnen worden! In de ruil voor het retourneren ontvang jij korting op je volgende aankoop!

Naast de verpakkingen van de producten is het ook goed om te kijken naar de ingrediënten! Er is lang niet altijd zoveel troep nodig als je denkt en de ingrediënten kunnen heel puur zijn! Waardoor ze ook beter voor je huid zijn en beter voor het milieu!!

Denk jij na over het gebruik van duurzame producten in jouw beauty routine?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie