Ode aan de vrouw

Aankomende maandag is het internationale vrouwendag. Een dag die volgens mij elk jaar steeds meer aandacht krijgt, mede dankzij social media.

Gelijke rechten, kansen, evenveel vrijheden als de man. Dit zijn enkele punten die van belang zijn, maar ook het vieren van de power die wij vrouwen hebben.

Sinds ik moeder ben geworden heb ik zoveel meer respect gekregen voor waartoe een vrouw allemaal in staat is. Hoe haar lichaam kan transformeren en hoe zij mentaal in staat is om alle ballen hoog te houden. Er wordt vaak van de moderne vrouw verlangt dat zij het allemaal maar “eventjes doet” terwijl dat een veel groter takenpakket is met veel diepere lagen dan je in eerste instantie ziet.

Het is zoals we weten zeker niet altijd vanzelfsprekend geweest dat een vrouw aan de top komt te staan, dat zij alles uit zichzelf haalt en haar doelen bereikt zonder dat er mannen zijn die zich bedreigd voelen. In veel landen krijgen vrouwen nog steeds niet dezelfde kansen en worden zij als “minder” gezien. Terwijl wij vrouwen net zo krachtig zijn als de man. Krachtig op een totaal andere manier, maar dat is juist mooi toch!

Ik ben omringt door powervrouwen en heb zelf een mooi voorbeeld als kind meegekregen vanuit mijn moeder. Zij is naar mijn idee een echte powervrouw en naarmate ik ouder word zie ik alle lagen in haar en haar power. Begrijp ik meer van waar je als vrouw allemaal toe in staat bent.

Een mooi moment om maandag dus eens stil te staan bij al die toppers die we kennen en wat wij zelf nog allemaal willen bereiken!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie