Pulled chicken lettuce wrap

Over het algemeen eten wij vegan of vegetarisch thuis, maar zeker voor de kleine vinden wij het belangrijk dat ze ook af en toe kip en vis eet! En pulled chicken is dat erg lekker!

Het is super simpel om te maken! Wat heb je nodig?

  • Kip filets
  • Kruiden naar keuze
  • Sweet chilli saus
  • Knoflook
  • Ui
  • Paprika
  • Sla (Romein sla)

Eerst kook ik de kipfilets in water tot ze helemaal gaar zijn. Ondertussen snijd ik de knoflook, ui en paprika in kleine stukjes en bak ik deze op een laag pitje met wat zwarte peper.

Vervolgens, terwijl de kip nog aan het koken is, was ik de sla bladeren goed en laat ik die drogen!

Wanneer de kip gaar is “trek” ik deze uit elkaar met 2 vorken! Dit is echt zo gedaan! De “shredded” stukken voeg ik toe bij de knoflook, ui en paprika! Hier giet ik wat sweet chilli saus over! Als Elif mee eet doe ik voor haar een ander sausje om de chilli stukjes nog iets te pittig voor haar zijn! Een koriander sausje is dan ook erg lekker, of wat verse basilicum.

Het geheel bak ik eventjes op en voila klaar om te serveren!

Heerlijk wanneer je na een lange werkweek even iets makkelijks wilt!

Veel liefs en fijn weekend,

Bibi

Geef een reactie