Ghost Town

Ik kan er enorm van genieten om nieuwe plekken te ontdekken en aangezien buiten Qatar reizen op dit moment niet echt een optie is ga ik graag dit land verder verkennend!

In het noordelijkste puntje van Qatar bevindt zich Al Jumail, ofwel Ghost Town. De naam alleen trok mij al erg dus hoppa samen met wat vriendinnen de auto in en road trip here we come!

Al Jumail was vroeger een belangrijk vissersdorp dat in de 19e eeuw opgericht werd, maar over de eeuwen heen is het niets meer nu dan een spook dorp.

Wanneer we er aankomen is er niet meer dan rust en stilte. Je hoort de wind en de zee en verder niks. Ik krijg er wat kippenvel van, maar vind het ook erg indrukwekkend! Zeker wanneer je in een “huis” staat en bedenkt dat hier vroeger echt mensen geleefd hebben!

De moskee is een van de stukken die heel gebleven is en vind ik erg indrukwekkend om te zien.

Voor wie ooit nog naar Qatar afreist is Al Jumail een echte aanrader! Het is ongeveer 1 uur rijden vanaf Doha en goed te bereiken! Vlakbij dit verlaten dorp is een heel leuk koffie tentje waar je kunt zitten en even kunt relaxen voordat je weer naar de drukte van Doha gaat!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie