Rarámuri

Toen wij net met Dutch Gigil begonnen schreven wij al eens over het merk Rarámuri. Zowel Lotte als ik hadden sandalen aangeschaft waar we helemaal verliefd op waren en nog steeds zijn! Het concept dat je een basis sandaal kunt uitzoeken en deze vervolgens kunt personaliseren door de linten te kiezen die je zelf mooi vindt of die bij je outfit passen is zo tof! Een ontzettend duurzaam concept!

De komende tijd zullen wij meer van Raramuri laten zien op onze blog en we hebben hen onlangs geïnterviewd. Graag vertellen wij jullie meer over de achtergrond en het ontstaan van het merk Rarámuri!

Het begint allemaal bij oprichter en ware globetrotter Edel. Tijdens zijn reis door Zuid Amerika kwam hij in Mexico terecht bij de Rarámuri-stam. Hier verloor hij zijn hart en werd hij geïnspireerd om het merk Raramuri op te richten. Wat hem zo inspireerde? De manier waarop deze stam leeft en de manier waarop zij schoenen maken. De Rarámuri-stam wat letterlijk betekent “zij met zwevende voeten” gaven Edel het idee om zijn eigen lijn te gaan creëren en klanten te voorzien van schoenen die elegant zijn en ook nog eens comfortabel zijn. Trust us they are!

Wat ik zo leuk vind aan het merk Rarámuri is dat zij met een “simpel” basis concept toch hun product zo weten te personaliseren. Echt voor iedereen is er iets en daarnaast geloven zij net als Lotte en ik in het streven naar een duurzaam concept. Wat wij ook erg kunnen waarderen is dat Rarámuri zich inzet voor goede doelen. Voor elk verkocht paar planten zij een boom. Dit doen zij met behulp van de non profit organisatie bos+. Een mooi gebaar juist omdat de inspiratie en het ontstaan van dit merk op deze manier rond komt met de levensstijl van de Rarámuri-stam. Zij leven dicht bij de natuur.

Omdat ze in juni 5 jaar bestaan willen zij graag wat terug geven aan de Rarámuri-indianen, zonder hen was dit concept immers nooit tot stand gekomen! Daarom zullen er meer dan 100 paar sandalen naar Mexico verstuurd worden zodat zij ook van deze fijne schoen kunnen genieten.

Wat ook erg tof is, is dat naast de basiscollectie dit jaar ook een aantal andere collecties gelanceerd worden en er nieuwe linten komen! Edel en Elien, die sinds kort in het bedrijf werkzaam is, hebben weer veel inspiratie opgedaan en dat resulteert in weer hele mooie nieuwe modellen waarvan wij jullie binnenkort meer mogen laten zien! We hebben ze al mogen bewonderen en kunnen niet wachten om jullie deze toffe modellen te laten zien!

Naast de nieuwe collecties staat er nog veel meer op de planning, maar ook daarover vertellen we jullie later meer!

De basis modellen blijven een echte keeper en is eigenlijk te vergelijken met een LBD, je moet er gewoon een hebben! Als je op de website van Rarámuri kijkt zul je zien welke basis modellen er zijn en welke kleuren linten!

Neem vooral eens een kijkje op hun vernieuwde website www.raramuri.co en zie wat zij allemaal hebben! Ps op de nieuwe site krijg je nu 15% korting op je order!!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie