Tabitha James Kraan

Soms komen er mensen op je pad die je enorm inspireren, hun visie, hun passie en hun toewijding. Dit geldt ook voor mijn ontmoeting met Tabitha James Kraan! Voor degene die haar niet kennen, Tabitha is een pionier in het ontwikkelen van een geheel natuurlijke haarverzorging lijn en naar mijn idee ook een pionier in het herontdekken van de manier waarop we ons haar verzorgen.

In ons gesprek vertelt Tabitha mij dat ze in haar jeugd een hele (naar mijn idee) rijke opvoeding gehad heeft, haar ouders leefden op een hele organische manier en ik merk direct dat dit een hele mooie basis is en invloed heeft op wie zij is en de producten dat zij op de markt gebracht heeft. Al heel vroeg wist Tabitha wat ze wilde worden, een haarkunstenaar en op haar 23e opende ze haar eigen salon in Cotswolds, England. Een aantal jaren later toen zij zwanger werd realiseerde Tabitha zich, na een gesprek met haar verloskundige, wat de haarproducten die zij destijds gebruikte doen met je ongeboren kindje en dus ook met jezelf. Tijdens mijn gesprek met Tabitha vertelt ze mij dat de producten die gebruikt worden ingrediënten bevatten die zeer schadelijk zijn en via je hoofdhuid opgenomen worden en zo je lichaam binnen dringen. Ze vertelt mij dat de ingrediënten ook gebruikt worden voor het schoonmaken van bijvoorbeeld tapijten. En dan dus te bedenken dat je deze chemische troep ook op je lijf smeert en zo je lichaam binnendringt. Tabitha ging in natuurwinkels op zoek naar producten die niet schadelijk waren en echt natuurlijk maar ze merkte dat dit niet vindbaar was. Doordat er altijd wel iets in de ingrediënten zat dat schadelijk was begon hier haar reis naar het creëren van een lijn die natuurlijk is en niet schadelijk voor zowel jouzelf als voor de natuur.

Dit spreekt mij erg aan en sinds ik moeder ben geworden is die bewustwording van wat je gebruikt op je huid alleen maar groter geworden. Ik wil producten die iets toevoegen en niet die schadelijk zijn. Doordat Tabitha zich ging verdiepen in de natuurlijke verzorging die je haren nodig hebben realiseerde zij zich ook dat een shampoo eigenlijk averechts werkt voor je haren. Vrijwel elk probleem wat je met je hoofdhuid en haren hebt is afkomstig van shampoo. We zijn natuurlijk zo gewend dat we “schoon” haar moeten hebben en dat een vettige hoofdhuid vies is, dat vele dagelijks hun haar met shampoo wassen en we die olie laag weghalen. Oftewel we creëren een disbalans.

“Vroeger borstelde vrouwen elke avond voor het slapen gaan 100x hun haren” vertelt Tabitha, “hiermee zorgde ze ervoor dat die olie laag die ontstaat op je hoofdhuid verdeeld wordt naar de rest van je haar, waardoor je een mooie gloed krijgt”. Tegenwoordig zijn we gewend dat als je glans wilt dat je daar producten voor gebruikt. Terwijl Tabitha hier meer over verteld realiseer ik mij dat we eigenlijk door de haarproductenmarkt geleerd hebben te mis-communiceren en we weer moeten leren om te communiceren met onze hoofdhuid en haren. De producten die Tabitha ontwikkeld heeft zijn hier uitermate geschikt voor.

Haar lijn is dus geheel natuurlijk en bevat niks schadelijks voor je lichaam en voor de natuur, wat ook erg belangrijk is willen we onze aarde mooi houden en doorgeven aan de volgende generatie. Wat een enorm verschil is met andere merken is dat Tabitha in haar lijn een haar cleanser verkoopt. Mijn eerste vraag is natuurlijk wat houdt zo’n cleanser in? De cleanser werkt (in tegenstelling tot een shampoo) mee met je hoofdhuid en probeert zoals ze mij verteld te communiceren in plaats van alleen maar de olie weg te halen. De olie op je hoofdhuid is namelijk niet je vijand, we moeten weer leren hoe hier mee om te gaan om je haren gezond en vitaal te laten blijven. De cleanser helpt de balans te vinden!

Naast de cleanser is er wel een shampoo verkrijgbaar, maar Tabitha raadt aan om echt te leren luisteren naar je hoofdhuid en te kijken of je de shampoo ook werkelijk op frequente basis nodig hebt. Wel is het zo dat je de cleanser en de shampoo niet door elkaar moet gebruiken, het is dus kijken wat bij jou past.

Naast de cleanser en de shampoo bevat haar lijn een droogshampoo, olie, een gewone conditioner en een 4 in 1 conditioner die je dus op 4 verschillende manieren kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als een leaf-in voor wat extra verzorging. Alle producten uit de lijn zijn verkrijgbaar in de geur Amber Rose. Tabitha verteld mij dat deze signature geur is om je een ontspan momentje te geven, even tot jezelf komen en genieten van de zelfverzorging.

Ik ben zeer nieuwsgierig naar de producten en kan niet wachten ze te mogen testen, waar jullie uiteraard alles over zullen lezen! Mijn gesprek met Tabitha was een echte eye opener en haar visie op hoe je, je haren zou moeten behandelen en wat gezond haar nou eigenlijk is vond ik zeer inspirerend!

Ben je nieuwsgierig naar de producten en ben je ook op zoek naar producten die je haar helpen ipv tegenwerken en die geen schadelijke ingrediënten bevatten kijk dan vooral eens op www.tabithajameskraan.nl

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie