Rijst voor de kleintjes

Zoals ik al eens eerder vertelde eet mijn dochter Elif vrijwel elke avond van haar Khaya Woodware bord! Een mega fijn bord waar 3 verdeel vakjes op zitten! Perfect om haar geïnteresseerd te houden voor alles wat ze kan proeven!

Meestal heb ik tijdens het avond eten één gerecht, maar ik merk dat Elif vaak tijdens het eten wat afwisseling wilt en ze het ook fijn vindt om smaken los van elkaar te proeven!

Een van deze gerechten is de kip met roerbak groenten en rijst! Ik stop hier het liefst zoveel mogelijk groenten in zodat ze genoeg binnenkrijgt! Vaak is dit ui, courgette, paprika, erwten, wortel en soms wat spinazie! Dit zijn de groentes die ze lastig vindt om los van elkaar te eten.

De groentes bak ik samen met de kip op en ik vind het zelf lekker om wat koriander aan toe te voegen en wat sweet chilli! Pesto is overigens ook erg lekker! Wat rijst erbij en je bent klaar! Super snel gemaakt en als het iets te pittig is geworden doe ik er wat agave siroop over!

Maar naast dit grote gerecht geef ik dus ook nog 2 andere dingen. Hummus vindt ze altijd heerlijk dus dat doe ik er graag bij, maar erwten bijvoorbeeld eet ze niet snel los. Doordat het op een apart stukje ligt is het ineens interessant voor haar en wil ze het wel proberen. Win win dus en dat zonder enig gevecht! Want eten moet wel leuk blijven natuurlijk ook al kan het soms frustrerend zijn als je kleine niks wil!

Deze bordjes zijn zoals je ziet dus enorm fijn om de kleintjes te interesseren voor het proeven van verschillende smaken, vormen en structuren.

Daar waar Elif eerst vaak “nee” zei tegen de erwtjes vindt ze het nu juist leuk dat ze het herkent in haar maaltijd en ook apart kan proeven!

De bordjes van Khaya vindt je op

http://www.khayawoodware.com

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie