Opwarmen met gember

Met het koude weer in Nederland is het nu echt tijd voor opwarmende drankjes! Natuurlijk kunnen we dan grijpen naar de warme chocolademelk, maar als je een wat gezondere keuze wilt maken is gember je vriend!

Wat ik zelf zo heerlijk vind aan gember is dat het zo prikkelt in je keel! Zeker in deze periode waarin je toch al gevoeliger bent voor keelpijn is gember erg fijn!

De meest bekende manier om gember warm te drinken is als thee en meestal doen we dan wat schijfjes gember in warm water en klaar! Maar gember thee kun je qua smaak veel intenser maken! Wat je doet?

Je raspt wat gember fijn en vervolgens doe je dit in een pannetje. Doe hier wat water bij en en laat dit een tijdje pruttelen. Je zult merken dat je warme gember water veel sterker smaakt! Als je het te heftig vindt qua smaak kun je hier altijd nog wat agave siroop of honing aan toe voegen!

Een andere hele lekkere manier om op te warmen met gember is door dit toe te voegen aan je golden latte!

Wat heb je nodig:

  • (Plantaardige) melk ik gebruik het liefst kokos of amandelmelk
  • Kurkuma poeder (theelepel)
  • Gember rasp
  • 1 kaneelstokje
  • Snufje peper
  • Agave syroop

Warm ongeveer 1 1/2 kopje melk op in een pannetje, wat soms ook lekker kan zijn is om wat kokosroom toe te voegen! Doe de andere ingrediënten in het pannetje en laat de melk al roerend langzaam opwarmen. Het kaneelstokje haal je erna uiteraard weer eruit en de agave stroop is zeker geen must! Zelf gebruik ik vrijwel nooit iets om mijn golden latte zoet te maken, juist omdat de rest zo gezond is!

Twee heerlijke gember drankjes waar je sowieso lekker van opwarmt!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie