Positiviteit

Afgelopen week heb ik met verbazing naar het Nederlandse nieuws zitten kijken. Rellen, vandalisme, zogenaamd protesteren ofwel een excuus vinden om te molesteren.

Vandaag in onze After Wines waarin we vaak een wat serieuzere blog schrijven wil ik mijn kans grijpen om wellicht wat positiviteit mee te geven. Sommigen zullen denken jij hebt makkelijk praten! Ik woon in een gebied waar we momenteel aardig wat vrijheid hebben en niet in lockdown zitten. Dat klopt, maar helaas ik heb al een tijdje geen familie gezien en kan dat voorlopig ook nog niet.

We leveren tegenwoordig dus allemaal wat in om uit deze gezondheidscrisis te komen en ik kan mij voorstellen dat dit voor sommige mensen echt wel moeilijk moet zijn. Echter zullen jullie het met mij eens zijn dat de rellen simpelweg nergens op slaan.

Misschien is deze periode van veel thuis zijn wel een mooi moment om te leren “omdenken”. Kijken (soms zoeken) naar positieve momenten die ontstaan in deze situatie. Tijd die je thuis krijgt om wat meer bij jezelf stil te staan of te werken aan jezelf. Ik schreef al eerder over een doel zoeken in deze tijd. Datgeen gaan doen waar je normaal gesproken niet snel aan toe komt.

Wat ik tijdens onze lockdown (en nog steeds) leuk vond om te doen want Instagram accounts zoeken die mij inspiratie gaven! Mij daardoor verdiepen in onderwerpen waar ik nog niet zoveel vanaf wist! Of de rust nemen om nou eens de oefeningen thuis te gaan doen die mijn lichaam sterker maken, denk aan pilates en yoga. Echt leren tot mijzelf te komen! Wat soms lastig is zeker als er dag in dag uit kleintjes om je heen rennen.

Tja we moeten het helaas allemaal even “uitzingen” maar het wordt beter. In Nederland gaan jullie langzaam maar zeker naar het voorjaar toe en voor je het weet is de lockdown alweer minder streng!

Laten we in ieder geval uit de lockdown leren lief te zijn voor elkaar en leren dat we dit samen moeten doen. Niet alleen samen in Nederland, maar overal ter wereld!

Ik wens jullie een fijn weekend en ben benieuwd wat jullie plannen zijn. Een fijne wandeling? Thuis yoga oefenen? Lekker de keuken induiken!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie