Leuke rollenspel voor kinderen

Ik weet nog goed hoe ik vroeg het heerlijk vond om alleen te spelen en ik kon helemaal op gaan in mijn eigen verhaal. Vandaag de dag zie ik mijn dochter ook enorm genieten van haar eigen spel en vind ze het heerlijk om te “rommelen” in haar keukentje. Ze gaat vervolgens “picknicken” met haar knuffels en komt zo nu en dan mama een bordje met ijs geven. Ze geniet van haar marktkraampje waar ze maar wat graag “ijsjes verkoopt”!

Ik vind het belangrijk dat ze zich op deze manier kan ontwikkelen en dat haar fantasie te ruimte krijgt! Het merk Little Dutch kennen jullie vast wel en als je op zoek bent naar rollenspel speelgoed ben je hier aan het juiste adres!

Een van de vele picknick momentjes

Het marktkraampje waar ze dol op is staat momenteel in de woonkamer samen met haar Ikea keukentje! Wanneer mama gaat koken duikt zij ook haar keuken is en gaat ze voor haar knuffels koken! Een ander item van Little Dutch waar ze graag mee speelt is het dokterskoffertje!

Hier heeft ze enorm veel plezier van en wanneer de echte dokter aan huis komt (in Doha komen veel doktoren aan huis!) is het een hele handige tool om duidelijk te maken wat er gaan gebeuren! We hebben wel eens gehad dat de dokter voor papa kwam en dan zat zij ernaast met haar eigen koffertje en “hielp” ze de dokter!

Maar rollenspel hoeft natuurlijk niet altijd alleen te bestaan uit nieuwe speciaal daarvoor gekochte items! Mijn dochter trekt maar wat graag mijn kleding aan en gaat “‘moedertje” spelen!

Mama’s hoed is favoriet!

En niks is leuker dan haar (lees mijn oude) juwelendoos

Een ander item wat ik erg leuk vind en wel speciaal gekocht heb is het Ikea bedje voor poppen! Mijn dochter speelt momenteel graag met haar “baby” en wanneer ze naar bed moet wil ze graag eerst de baby instoppen!

Zoals je ziet heeft deze een mooi plekje naar haar eigen bedje gekregen!

Leuk is om te zien dat ze het bedje ook voor hele andere dingen gebruikt! Soms is het een stoel die ze aan haar wobbel schuift. Zo kan ze dan haar zelfgemaakte maaltijdje eten!

Er zijn dus genoeg leuke manieren om kinderen in hun eigen spel te stimuleren! En ik denk dat het leukste toch wel is, is om spullen te gebruiken die van papa en mama geweest zijn!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie