De wereld in lockdown

Gisteren was de inauguratie van President Biden. Een moment waar de hele wereld naar keek en terwijl ik aandachtig naar zijn speech luisterde besefte ik mij weer in wat voor vreemde tijd we leven. Mondkapjes, lockdown wellicht een avondklok in Nederland maar nog zoveel meer. Hij sprak over een gebroken Amerika, een verdeelde natie. En ik besefte mij dat dit niet alleen Amerika is. Ook in Nederland is er verdeeldheid op zoveel gebieden.

We vechten allen tegen het COVID virus en aanpassingen moeten we in ons dagelijks leven maken. We zitten al tijden “thuis” en wanneer we weer zullen reizen? Geen idee. Het lijkt soms wel alsof de wereld een beetje stil staat terwijl er zoveel gebeurt.

Wat mij opvalt is dat de verdeeldheid groter lijkt dan ooit maar aan de andere kant er ook zoveel mooie initiatieven zijn en mensen die groei en saamhorigheid laten zien.

Het gedicht van Amanda Gorman maakte indruk op mij. Ze zegt precies hoe het is en dat met zoveel sierlijkheid!

In Nederland gaat er waarschijnlijk een avondklok in, voor mij betekenen de strenge regels minder kans om naar familie te gaan. Voor iedereen zit hier een uitdaging in, maar ik denk ook dat als iedereen het samen probeert op te lossen we er sneller uitkomen en de wereld niet op “slot” hoeft te zitten!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie