Geen goede voornemens maar doelstellingen

Wauw er is alweer een jaar voorbij, natuurlijk ook een heel raar jaar. Maar dit is natuurlijk wel weer het moment van terugblikken maar voor mij ook altijd van vooruit kijken.

Wat het afgelopen jaar mij sowieso heeft geleerd is dat niks volledig te plannen of in te schatten is. Want wat kunnen dingen anders lopen of anders gaan in vergelijking met zoals je het bedacht of gepland had. Loslaten is daarom voor mij wel een van de kernwoorden van 2020 en een les voor 2021!

Geen goede voornemens maar doelstellingen

Een paar dagen in het nieuwe jaar vroegen wij jullie of jullie goede voornemens hadden. Een vriendin van mij reageerde hierop met: ”geen goede voornemens maar wel doelstellingen”. En zij sloeg wat mij betreft de spijker op de kop!

Want ieder jaar bedacht ik altijd wel wat voornemens zoals, gezonder eten – meer sporten – duurzamer leven etc. Maar als ik naar mijzelf kijk gaan die goede voornemens weer super snel verloren en verval je gewoon weer in oude patronen en routines.

Maar als ik mezelf een doelstelling stel, dan lijk ik die toch vaker te willen aanhouden en hard voor te willen werken. Voor mij is het dus erg belangrijk om ergens naartoe te werken. Dus net als die vriendin van mij ga ik niet aan goede voornemens doen maar stel ik doelstellingen.

Welke doelstellingen?

Dit jaar ga ik natuurlijk voor gezonder leven maar dit doel wil ik concreet maken. Minimaal 2 keer in de week sporten zodat het ook behapbaar blijft en ik niet na twee weken afhaak. En qua gezonder eten wil ik vaker koken in plaats van bestellen, meer vegan eten en gevarieerder. Dit heeft voor mij ook alles te maken met tijd. Dus om deze doelstellingen te behalen zal ik hier ook tijd voor moeten maken. Net als ik voor werk doe wanneer ik werkdoelstellingen moet behalen.

Daarnaast wil ik, samen met Bibi helemaal gaan voor onze eigen sieradenlijn om daar een groot succes van te maken en mooie ontwerpen met jullie te kunnen delen. Voor de blog willen we weer mooie stukken schrijven, toffe samenwerkingen aangaan en bovenal jullie inspireren! Want daar krijgen wij energie van.

Daarnaast staat dit jaar voor mij nog meer in het teken van bewuster & duurzamer leven. Dit is natuurlijk door te voeren op verschillende niveaus. Zoals letterlijk bewust leven en genieten van kleine momenten en niet altijd te haasten. Dit doel wil ik behalen door na werk even een moment te nemen voor het loslaten van de werkdag, één boek per maand te lezen en minder schermtijd.

Daarnaast wil ik dit jaar steeds meer duurzame opties vinden voor alledaagse zaken zoals eten / drinken / verzorging en kleding. Eerst zoeken naar alternatieven voordat ik voor de makkelijke en minder goede optie ga.

Maar bovenal wil ik 2021 in het teken laten staan van genieten. Genieten van momenten, genieten met mensen en genieten van het leven. Het mooiste & belangrijkste doel wat mij betreft.

En jullie? Hebben jullie voornemens of doelstellingen voor 2021?

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie