Kinderen en leuke reisspelletjes

Normaal gesproken zouden vele van ons al wat meer gereisd hebben de afgelopen periode maar helaas is dat momenteel nog niet echt mogelijk. Een van de dingen die ik mij nog kan herinneren is dat ik wel eens spelletjes onderweg deed. In het vliegtuig of in de trein samen met mijn moeder! Helaas zullen we nu niet veel onderweg zijn met de kleintjes, maar een spelletje is nooit saai toch!

Memory is en blijft altijd een leuk spelletje zeker voor de kleintjes! Thuis hebben wij een memory spel met boerderij diertjes en meestal vlak voordat we gaan eten en wachten tot het eten klaar is spelen we dit spelletje! Voordeel is dat zo’n spel ook prima mee te nemen is op vakantie aangezien het weinig tot geen ruimte in beslag neemt! Als je kleine al wat groter is kun je hier een hele activiteit van maken, want de kindjes kunnen dan vooraf gaan knutselen en zo zelf hun memory game maken!

Een andere manier om memory met hele kleintjes te spelen is door een aantal items op de grond te leggen, een theedoek hierover te doen, snel een item weghalen en dan moeten de kids raden welk item weg is! Je zou bijvoorbeeld souvenirs van voorgaande reizen kunnen gebruiken!

Een ander spel dat leuk is om te doen en wat wederom alleen een tafeltje nodig heeft is mikado! Oh wat heb ik dit vaak gespeeld, zelfs in mijn eentje! En heb je nou geen echte mikado set in huis, dan gebruik je toch gewoon sate prikkers!

Wat ook leuk is om te doen is met de allerkleinste in het hengelspel! Bij de Hema kun je deze onder anderen krijgen en kost echt geen drol. Thuis hebben wij dit ook en met een hengeltje gaan mijn dochter en ik dan samen proberen de visjes te vangen!

En natuurlijk het oude vertrouwde “ik zie ik zie wat jij niet ziet” spelletje! Mijn dochter gaat hier helemaal in op en het is zo makkelijk en kost niks! Leuk als je onderweg bent, maar ook thuis prima te doen!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie