Gezonde kindersnack

Om genoeg groente bij kinderen naar binnen te krijgen is niet altijd even makkelijk! Daarom vind ik het persoonlijk soms fijn om onze dochter wat groenten snacks te geven!

Juist de wat “lastigere” groentes zijn op deze manier goed bij de kleine naar binnen te brengen! Ik maak daarom van de groenten “koekjes”! Op deze speelse manier krijgt zij voldoende binnen en kan ik zelfs zaden en pitten hierin verwerken!

Wat heb je nodig?

  • Geraspte bloemkool
  • Geraspte wortel
  • Boekweitmeel
  • Honing
  • Kruiden naar keuze
  • Scheutje Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • Paneermeel

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix alle ingrediënten door elkaar in een grote kom. Ik doe dit gewoon met een vork. De hoeveelheden stem ik een beetje op elkaar af. Bij bijvoorbeeld 3 stronken geraspte bloemkool gebruik ik 1 wortel, een handje paneermeel en een scheutje boekweitmeel.

Als het beslag klaar is maak ik hier kleine bolletjes van, die leg ik op de bakplaat en vervolgens druk ik ze een beetje plat.

Dan kunnen ze de oven in. Wij hebben een vrij grote oven dus het duurt niet heel lang, zo’n 15/20 minuten.

Eenmaal klaar gebruik ik graag het verdeel bordje van Khaya Woodware.

Sinds ik dit bordje gebruik merk ik dat mijn dochter, die een vrij lastige eter is, meer geïnteresseerd is in haar hapjes. De bordjes hebben meerdere vakjes en in elk vakje zit natuurlijk wat anders! De smaken raken niet door elkaar wat ze erg fijn vindt!

Ik ben momenteel veel aan het experimenteren met hapjes voor de kleintjes en we zullen de komende tijd meer recepten met jullie delen!

Mochten jullie nou geïnteresseerd zijn in deze bordjes neem dan vooral een kijkje op

www.khayawoodware.com

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie