Afvalrace

Het is januari en dat betekend voor veel mensen vaak dat er weer wat kilo’s af moeten! Of nou ja moeten, veel mensen willen dit. Persoonlijk ben ik dit jaar niet helemaal los gegaan omdat ik echt wat kilo’s kwijt wilde.

Zoals ik al eerder scheef is het intermittent fasting voor mij de ideale manier om kilo’s kwijt te raken. Ik ben inmiddels ruim 5 kilo kwijt en door het sporten is mijn spiermassa weer verbeterd.

Er zijn natuurlijk verschillende manieren, zo ken ik ook mensen die zweren bij het Ketodieet waarbij je geen koolhydraten eet. voor mij zou dit niet werken omdat ik merk dat mijn lichaam behoefte heeft aan wat koolhydraten op een dag al probeer ik dit wel te beperken.

Wat voor mij het belangrijkste is, is dat ik mij fit voel en prettig in mijn kleding. Ik heb een kast vol met prachtige items maar tot een paar weken geleden paste ik de helft maar. Ik was moe als ik uit bed kwam en enorm stijf.

Ik denk dat het daarom goed is om bij jezelf na te gaan wat je goal is en of dit wel bij je past! Voor mij is het bijvoorbeeld niet realistisch om te zeggen ik wil een dieet zonder koolhydraten en ik wil het lichaam van een topsporter. Mijn lichaam heeft meer nodig en mijn curves horen bij mij! Een ding dat ik geleerd heb over de afgelopen jaren is je lichaam te leren kennen.

Wat past bij mij lichaam? Welke bewegingen heeft mijn lichaam nodig? Waar zitten mijn zwakkere plekken en hoe maak ik deze sterker?

En als allerlaatste wat is mijn doel?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie