Easy peasy soep

Nu het winter is zijn soepjes heerlijk om op te warmen en zelfs hier in Doha als het in de avond fris is dan vind ik een soepje erg lekker!

Dankzij een vriendin van mij ben ik onlangs gaan leren soepjes te maken! Ik vind ze erg lekker toch loop ik vaak vast als ik er een moet maken en weet ik niet zo goed waar te beginnen! Tot onlangs toen ze mij hielp een heerlijke soep te maken! De dagen erna ben ik zelf ook maar eens wat gaan uitproberen en dat pakte goed uit!

Wat heb je nodig?

 • 1 aardappel
 • 2 tomaten
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 blokje groenten bullion
 • 1 rode ui
 • 1/2 butter pompoen
 • 1 winter peen
 • 2 eetlepels coconut turmeric salsa
 • 1/2 pakje tomatenpuree
 • Olijf olie
 • Handje verse basilicum

Doe de olijfolie in een grote pan en bak de rode ui en de knoflook teentjes hier kort in. Vul de pan vervolgens met water .

Hierna voeg ik wat van de salsa toe. Deze is van mr. Organic en echt voor veel dingen te gebruiken!

Schil ondertussen de tomaten, voeg deze daarna toe in de pan samen met alle andere ingrediënten. Laat het geheel zo’n 15 minuten koken op een laag vuurtje. Vervolgens pureer je alles met een staafmixer en zet je de pan weer op een laag putje. Nog eventjes door sudderen en je hebt een heerlijk soepje!

Wat verse dille kun je gebruiken om het af te maken, maar dat is niet nodig.

Enjoy!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie