Bramen Kersen Crumble van de Albert Heijn

Persoonlijk ben ik totaal geen bakprinses en vind ik het vaak gedoe om heel precies te werken. Dus alles afwegen en niet laten schiften is niet echt iets voor mij maar ik hou daarentegen wel enorm van lekker gebak en taarten.

Daarom besloot ik voor kerst een makkelijk toetjes recept op te zoeken wat zowel lekker was en makkelijk om te maken. Na een tijdje zoeken kwam ik uit bij de Bramen Kersen Crumble van de Albert Heijn.

Bramen Kersen Crumble

Wat is het precies? Het is een toetje of gebakje met lekker fruit en afgewerkt met kruimeldeeg. Dit is heerlijk met bijvoorbeeld crème fraîche ernaast of een bolletjes ijs. Voor ons kerst toetje gingen wij voor de laatste optie omdat wij gek zijn op ijs.

En het allergrootste voordeel? Je bent er maar 10 minuten actief mee bezig om het te maken en vervolgens kan het nog 30 minuutjes de oven is. Dat klinkt niet verkeerd toch?

Welke ingrediënten heb je nodig?

Naast het feit dat het een makkelijk recept is, heb je er ook nog eens niet veel en geen dure ingrediënten voor nodig. Win Win!

250 gram diepvries kersen (je kunt hier ook kersen uit een potje voor gebruiken)
250 gram diepvries bramen
60 gram basterdsuiker
75 gram ongezouten roomboter
100 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram ongebrande walnoten
100 gram rietsuiker
125 ml crème fraîche of schepijs

Okay, hoe maak je het?

Zorg er eerst voor dat het diepvries fruit goed is ontdooit voordat je met het recept gaat beginnen. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden.

Meng het fruit en de basterdsuiker voorzichtig door elkaar. Ik heb hiervoor een lepel gebruikt en schepte dit mengsel zachtjes om zodat het fruit niet stuk zou gaan. Dan is het tijd om dit mengsel, evenredig over een ingevette ovenschaal te verdelen.

Snijd de (koude) roomboter in stukjes en doe het samen met het bakmeel in een kommetje. Kneed dit vervolgens (met koele handen) totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Dit vond ik trouwens persoonlijk het minst fijne stukje want ik haat het gevoel van roomboter aan mijn handen maar het is voor een goed doel.

Maak de walnoten vervolgens fijn en voeg dit samen met het rietsuiker toe aan het kruimeldeeg en schep het weer goed door elkaar. Vervolgens verdeel je dit mengsel weer over het fruitmengsel in de ovenschaal.

En dan is het tijd om het een halfuur in de oven te zetten!

Wanneer het klaar is, is het slim om het even wat te laten afkoelen en vervolgens te serveren met de crème fraîche of een bolletje ijs. Persoonlijk vind ik het ook erg lekker als het even in de koelkast heeft gestaan.

En hoe smaakt het?

Dit is echt een ontzettend lekker gerechtje! Makkelijk, met fruit en gecombineerd met het ijs is het een top combinatie. Daarnaast kost het erg weinig moeite om te maken maar ziet het er erg indrukwekkend uit.

Om het nog leuker te serveren kun je er ook voor kiezen om in plaats van een ovenschaal, een eental kleine één portie bakjes te gebruiken. Let dan wel even op de tijd in de oven (waarschijnlijk heeft het dan minder lang nodig).

Het volledig recept vind je in onderstaande link:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R845616/bramen-kersencrumble

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie