Reizen en vaccineren

De wereld zit op slot en het lijkt met de dag wel alsof het nieuws rondom Corona slechter wordt. Een nieuw muterend virus, lockdowns en noem het maar op. Zoals ik al eerder schreef mag ik hier in Doha nog van geluk spreken hoe soepel de regels zijn. Bijeenkomsten zijn mogelijk en de winkels en restaurantjes zijn gewoon open.

Afgelopen week kwamen de eerste pakketten met vaccinaties hier in Doha aan en het gaat dus echt gebeuren. Ook in Europa zijn ze inmiddels begonnen. Toch staat het mij enorm tegen om zo’n vaccinatie te nemen.

Ik ben duidelijk geen onderzoeker, maar vraag mij toch wel af hoe het kan dat zo’n vaccin zo snel op de markt gebracht kan worden. Weten we de bijwerkingen en wat zijn wellicht de bijwerkingen op lange termijn? Gaat het helpen tegen de gemuteerde versie?

Er komen bij mij veel vragen naar boven en het liefst vaccineer ik mij voorlopig nog niet. Helaas zal het verplicht worden wil je ook nog kunnen reizen en kom ik er niet onderuit, maar zolang ik kan wachten dan wacht ik. En welke eisen gaan alle landen stellen? Moet je verplicht gevaccineerd zijn om een land in te mogen?

Zeker nu je met de feestdagen amper bij elkaar kunt zijn besef je je weer goed hoe raar alles is op het moment! Maar het beste ervan maken daarom!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie