Vegan Hot Chocolate

Hot Chocolate is echt mijn guilty pleasure, zeker in de koudere herfst en wintermaanden. Lekker om op te warmen en natuurlijk met een flinke toef slagroom. Alleen reageer ik zelf niet heel goed op melk producten en krijg ik vaak buikpijn en onzuiverheden na het drinken. Iets wat ik er soms toch echt wel voor over heb omdat ik het zo lekker vind. Maar misschien is dat niet meer nodig! Waarom? Dat zal ik je vertellen.

Op het Instagram account van Nina Nijland zag ik namelijk een vegan variant voorbij komen. Zowel voor de chocolademelk als voor de slagroom. Iets wat ik natuurlijk ook zelf moest proberen want als het lekker is, is dit een hele goede uitkomst.

Alpro Sojadrink Choco

De chocolademelk is van Alpro en het is gemaakt van Soja en daarom plantaardig, lactose vrij & vegetarisch. Daarnaast vind ik het, wanneer het Soja betreft heel belangrijk dat het niet ten koste is gegaan van het regenwoud en dat is bij Alpro het geval!

Je kunt deze drink zowel warm als koud drinken maar ik lust persoonlijk geen koude choco drink en daarom ging ik natuurlijk voor een warme Hot Choco variant.

Je kunt het opwarmen in bijvoorbeeld een pannetje maar ik gebruik er mijn melkopschuimer voor. Makkelijk & snel!

AH Topping

De AH Topping is dus een plantaardig slagroom topping. Uiteraard zit er wel suiker in verwerkt maar geen melkproducten en dat is voor mij het belangrijkste want Hot Choco blijft een lekkere guilty pleasure maar dan hopelijk zonder buikpijn.

Mijn ervaring

Wauw ik ben ontzettend onder de indruk! Deze combinatie smaakt echt als de real deal Hot Choco! En als ik eerlijk ben vind ik eigenlijk deze natuurlijk slagroom variant nog lekkerder dan een ”normale”.

Qua de chocolademelk merk ik echt 0 verschil en dat is echt top, geen buikpijn en toch lekkere Hot Choco wanneer ik daar zin in heb.

Wil je het ook eens proberen? Dan vind je de producten via onderstaande links of bij de Albert Heijn.

http://www.alpro.com/nl/producten/drinks/%20soja-drinks-met-een-smaakje/sojadrink-choco/
http://www.ah.nl/producten/product/wi474611/ah-topping

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie