Netflix tips

Soms is het echt zo heerlijk om even je gedachte op 0 te zetten en een fijne Netflix film of serie te kijken! Onlangs ben ik begonnen aan Tiny Pretty Things!

In deze serie volg je de studenten aan een dansacademie waar zojuist iets gruwelijks gebeurd is! Via via kom je er steeds meer achter wat er nou gebeurt is en wie welke geheimen met zich mee draagt en dit allemaal terwijl je heel wat mooie stukken dans kunt zien!

Ma Rainey’s black bottom. In deze serie speelt niemand minder dan Viola Davis die in de huid kruipt van blueszangeres Ma Rainey! En zoals eigenlijk alleen Viola dat kan doen speelt ze in en in rauw en zo vol overgave dat je blijft kijken! Ik ben een ontzettende fan van haar acteerwerk, dus wanneer er films of series zijn waarin zij speelt dan kijk ik graag!

De film laat zien hoe de jaren ‘20 eruit zagen voor Afro Amerikaanse muziekkanten en is eigenlijk een reflectie op wat er vandaag de dag in (oa) Amerika ook speelt. Chadwick Boseman schittert hier nog een keer en het is mooi te zien wat een acteer talent hij was.

The surgeons cut is een documentaire waarin je in elke aflevering een andere arts volgt. Hoe zijn ze gekomen waar ze nu zijn? Wat doen ze? Waar ligt hun kracht?

Ik vond het zeer indrukwekkend om te zien hoe mensen zich met deze passie omhoog gewerkt hebben en hoe zij hub vak uitvoeren. Bovenal de liefde die zijn voor hun beroep hebben en dit aan hun patiënten laten zien. Echt een aanrader!

Ik duik vanavond weer lekker op de bank en kruip onder een dekentje om lekker een filmpje te kijken! En jullie?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie