Corona 2.0

Nederland zit weer in een lockdown en dit keer zal dat behoorlijk wat effect hebben op de mensen nu de feestdagen voor de deur staan. Hier in Doha gaat het gelukkig de goede kant op en stijgen de aantallen niet. Elke dag komen er hier rond de 100 tot 150 nieuwe gevallen bij en dat is te “verwaarlozen” met Nederland.

Wat dat betreft spreken we van geluk dat we hier zitten, aan de andere kant mis ik mijn moeder bijvoorbeeld wel erg en had ik graag weer eens daarheen gegaan.

Je maakt je toch ook wel zorgen om elkaar als je zo ver van elkaar vandaan zit. Wat dat betreft vind ik de manier waarop Qatar dit aanpakt ook erg goed. Overtreed je de regels dan zitten daar zware straffen aan verbonden. Men haalt het dus wel uit zijn hoofd om stiekem zogenoemde “Corona feestjes” te organiseren. Is Nederland daar dan te laks in geweest? Hadden zwaardere straffen wellicht geholpen de aantallen lager te houden?

Corona houdt nog steeds de hele wereld in zijn greep en ik vraag mij soms af wat het effect op de jongere generaties zal zijn! De mondkapjes die we vanzelfsprekend vinden zijn dat totaal niet. Helpen ze ook wel echt vraag ik mij soms af. Hier in Doha moet je hem verplicht op in de mall. En onlangs was ik daar met een vriendin en haar baby. Ik lachte naar haar dochtertje en ik zag een verwonderde blik, wie ben jij en wat doe jij? Ik besefte me dat dit voor zo’n klein lieverdje raar is en juist die kleintjes halen zoveel informatie uit een gezichtsuitdrukking. Ik besloot even mijn masker af te doen en dan nog eens te lachen! En jahoor een blik van herkenning! Ze begreep nu dat ik naar haar glimlachte en ze lachte terug!

Het zijn maar rare tijden en zeker voor de kinderen is dit denk ik een moeilijke en vrij verwarrende tijd , want leg maar eens uit wat COVID-19 is. Daar denk ik dat we er wel goed aan doen om voorzichtig te zijn en elkaar de ruimte te geven om ook voorzichtig met elkaars gezondheid om te gaan. Helaas houdt dat dit jaar in dat de feestjes klein zijn en dat we niet kunnen doen wat we het liefst willen. Maar als we met zijn allen een steentje bijdragen kunnen we hopelijk zo snel mogelijk weer naar “normaal” en hoeven kindjes niks in te leveren, of ouderen die alleen zijn toch weer mensen ontvangen.

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie