Routines

Herkennen jullie dat, dat naarmate je ouder wordt er bepaalde routines ontstaan? Ik heb het in dit geval over mijn routines op beauty gebied. Eerst wisselde ik nogal van producten die ik gebruikte en zat ik niet echt vast aan een bepaalde routine. Nu merk ik dat ik mij juist prettig voel bij meer “vastigheid” .

Een typische gewoonte is bijvoorbeeld dat ik tijdens het douchen eerst mijn skincare routine uitvoer en vervolgens pas mijn haren ga wassen.

Qua gezicht routine vind ik het prettig om te starten met een subtiele scrub, waarna ik vervolgens met een cleanser mijn gezicht goed schoon maak. De producten van ABYSK zijn mij enorm goed bevallen en doen wonderen voor mijn huid. De scrub gebruik ik echter van het huismerk van de Kruidvat.

Deze cleanser in combinatie met de face balm laat mijn huid echt tot rust komen!

Nadat ik uit de douche kom vind ik het prettig mijn gezicht in te smeren met een olie. Deze wissel ik nog wel eens af. Ik heb inmiddels heel wat mooie en fijne oliën mogen testen en vaak wissel ik er twee af. De gezicht olie van ABYSK die natuurlijk mooi aansluit op de cleanser maar ook de rozen olie van Agent Nateur.

Zeker als ik in de avond douche grijp ik snel naar deze producten om mijn douche ritueel mee af te sluiten.

Een ander patroon dat ik ontwikkeld heb? Mijn haren eerst met een anti klit borstel kammen en daarna nog eens met een föhn borstel. Dan voelt mijn haar erna zo fijn aan en droogt de natuurlijke krul die erin zit mooi. Net als dat ik voor het slapengaan ook mijn haren borstel.

Mijn laatste routine die ik de afgelopen tijd ontwikkeld heb is dat ik voor het slapen gaan een kopje thee wil. En dan het liefst kruiden thee. De Pukka theetjes zijn inmiddels op en hier in Doha zijn die onbetaalbaar, maar ik drink dan vaak de Chai thee van de Ikea! Dit is een prima vervanger al vind ik persoonlijk Pukka nog wel het lekkerst en dan met name de kamille/honing thee!

Echt een momentje om de dag af te sluiten is dat voor mij. Even tot rust komen en ontspannen!

En welke routines hebben jullie over de laatste jaren ontwikkeld?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie