Intermitterend vasten

In deze try out Tuesday wil ik jullie meer vertellen over iets waar ik nu ruim een week mee bezig ben, namelijk intermitterend vasten.

Nog steeds ben ik niet op het gewicht waar ik was voor mijn zwangerschap. En nou zegt gewicht mij eigenlijk niet zo heel veel, maar als ik in de spiegel kijk zie ik een lichaam dat niet bij mij past. Mijn rondingen zijn weg, mijn spieren zijn slap en ik voel mij niet fit. Ik had laatst een reality check toen ik mij besefte dat ik mij totaal niet fijn in mijn vel vind zitten en dat mijn afval pogingen de afgelopen 2 jaar duidelijk niet werkte. Ik val af en kom aan en ondertussen voel ik mij niet gezond.

Ik ben mij gaan verdiepen in het intermitterend vasten. Een eigenlijk wel levensstijl te noemen waarbij je dagelijks 16 uur vast en 8 uur mag eten. Ik begin bijvoorbeeld met eten om 12:00 en stop na 20:00 uur. Al moet ik zeggen dat ik vaak voor achten al niet meer eet. Daarbij sla je dan dus je ontbijt over en eet je 2 grote maaltijden. Ik probeer de lunch niet al te zwaar te eten maar vaak wel iets met koolhydraten, puur onder mijn lichaam hier dan om vraagt. Een wrap of een bordje rijst met groenten en vis. In de namiddag neem ik nog wat fruit en een snack en in de avond een kleine maaltijd.

Sinds ik hiermee bezig ben, ben ik al 3 kilo afgevallen. Natuurlijk ook omdat ik nu vrijwel eke dag sport, maar ook door het vasten! Mijn lichaam moest de eerste dag erg wennen, maar nu is het echt erg fijn! Ik heb meer energie, voel mij fysiek en mentaal sterker en zie mijn lichaam weer shape krijgen!

Belangrijk is natuurlijk dat je gezond eet naast het vasten en zelf geloof ik in afwisseling en mate. Hiermee bedoel ik niet overdrijven en in uitersten belanden. Een klein stukje chocolade mag best maar niet die hele reep meer, of een sapje is goed maar alleen op sap leven tijdens het vasten werkt niet voor mij. Balans en gezond verstand is echt de key!

Ik merk dat ik ook geen “honger” gevoel heb voor 12 en na 8 uur en dat ik mij erg prettig voel! Voor mij is dit dus echt wel een succes en goed vol te houden! Ik ben juist begonnen nog voor de feestdagen omdat dit ook een soort mentale uitdaging was. Wil ik dit graag genoeg of ga ik weer uitstellen?

Zijn jullie bekend met intermitterend vasten? En zo ja wat is jullie ervaring?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie