Mentale gezondheid

De laatste jaren lees en hoor je steeds meer over mensen die heel goed met gezonde voeding bezig zijn en bijvoorbeeld ook flink sporten. Super goed natuurlijk voor je lijf. Maar wat je toch nog steeds minder hoort is werken en trainen aan je mentale gezondheid.

Ik vraag me dan ook af waarom dat zo is want mentale gezondheid is voor mij net zo belangrijk als mijn fysieke gezondheid. Want je kunt fysiek zo fit zijn als wat maar als je hoofd dat niet is voel je, je alsnog niet goed. Gelukkig draagt sporten natuurlijk wel bij aan een mentale gezondheid maar er is zoveel meer wat je kunt doen.

In de tijd waarin we momenteel leven krijgen we zo immens veel prikkels en zitten vele van ons meer dan 8 uur per dag achter een scherm!

Vanuit mijn opvoeding heb ik altijd meegekregen dat het heel normaal is om met iemand te praten wanneer je bijvoorbeeld hulp voor iets nodig hebt.

Zo heb ik zelf hele goede ervaringen met haptonomen en heb ik een tijd met een coach gewerkt.

Mensen die je een spiegel voor kunnen houden en je verder kunnen helpen. Want voor onze fysieke gezondheid vragen we toch ook specialisten om advies? Voor je mentale gezondheid werkt dat niet anders!

Wat mij betreft mag daar nog veel meer openheid over komen omdat het alleen maar goed is om aan jezelf te willen werken op welk vlak dan ook.

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie