Vegan snacks

Ik betrapte mij er onlangs op dat ik langs de versafdeling in de supermarkt liep en vol afschuw naar de kippenpootjes zat te kijken. Ik wilde graag eens kippensoep maken omdat ik dat altijd heerlijk vind, maar toen ik al die pootjes zag liggen zag het er zo ontzettend vies uit. Ik ben snel doorgelopen omdat ik merkte dat ik misselijk werd. Steeds meer begint vlees mij tegen te staan en eten wij thuis vegan. Nou eten wij eigenlijk al nooit rood vlees en alleen kip en vis, toch kies ik vaker voor vervangers.

Maar als je goed kijkt zitten er in zo vreselijk veel producten dierlijke ingrediënten verwerkt, zelfs in snacks die je tussendoor eet. Denk aan een koekje waar melk in zit, een snoepje vol met gelatine en ga zo maar door. Zelfs in de hartige snacks zit vaak toch iets verwerkt. Ik ben op zoek gegaan naar wat vegan snacks die makkelijk tussendoor te maken zijn, lekker zijn en gezond!

Vrienden van ons hier in Doha eten (veelal) vegan en een van hen at laatst appel met daarop pindakaas gesmeerd. Mijn eerste gedachte? Gadverdamme! Maar ik ben het thuis toch maar eens gaan proberen, weliswaar met amandelpasta maar man dat is toch wel erg lekker! Ook mijn dochter vond dit heel lekker en eet dit zo nu en dan als snack!

Wat ik ook altijd erg lekker vind is kikkererwten kruiden en dan roosteren!! Lekker pittig maken of juist een beetje zoetig met wat dadelsyroop! Het is mega makkelijk gemaakt, je verspreid de kikkererwten op een bakplaat en doet hier wat olie op. Wrijf de kikkererwten in met wat kruiden en plaats deze in de oven! Grill ze eventjes en voila je hebt een heerlijke snack! Tip! Doe er ook wat pompoenpitten en zonnebloempitten bij! Erg lekker!

En wanneer ik een oppepper na het sporten wil of na een drukke dag is een dadel power ball perfect! Wat je nodig hebt? Een aantal dadels, ik gebruik er meestal een stuk of 10 zodat ik veel kan maken! De medjoul dadels zijn erg lekker hiervoor! Wat kokosolie, zaden en pitten, kokosrasp en soms nog wat pindakaas! Ik mix alles door elkaar in de blender of met de staafmixer wanneer de blender vastloopt door de dadels. Draai van dit goedje mooie balletjes en leg ze eventjes in de koelkast! Wat soms ook leuk is om te doen is om de buitenkant vervolgens nog te “versieren” bijvoorbeeld door te dippen in de bietenpoeder of spirulina!

Eten jullie ook wel eens van dit soort vegan snacks?

Veel liefs,
Bibi

Geef een reactie