Alleen reizen

Sommige mensen moeten er niet aan denken, maar eerlijk gezegd vind ik het zo enorm chill: alleen reizen! Ik ben in mijn twintigere jaren 2 keer alleen naar NYC geweest en dit waren zulke fijne reizen! Je hoeft met niemand rekening te houden wat natuurlijk soms best lekker is, maar het fijnste vond ik nog wel dat je leert om jezelf te vermaken, te ontdekken en op jezelf te vertrouwen!

Ik weet nog goed de eerste keer dat ik alleen zo’n verre reis maakte, ik was werkelijk doodsbang! Ik had een kamer gehuurd bij een mevrouw in Brooklyn en moest vanaf het vliegveld zelf mijn weg naar het appartement vinden. Daar stond ik dan op JFK ik had geen bereik op mijn telefoon en moest het maar uitzoeken. Natuurlijk had ik van te voren wel wat opgezocht, maar eenmaal aangekomen vond ik het toch wel erg spannend hoor! Ik heb die eerste keer zo enorm veel geleerd en wist vanaf dat moment dat ik mijzelf wel zou redden. Ik ben toen een maand in New York geweest en heb er zo enorm van genoten!

Studie in New York 2009/2010

De tweede keer dat ik ging was het natuurlijk allemaal al een stuk bekender, maar toch dit keer kwam ik om te studeren en stonden er toch wel weer wat uitdagingen op mij te wachten.

Nu ik terug kijk op deze reizen ben ik heel erg blij dat ik ze alleen gemaakt heb! Ik heb zoveel geleerd en dan met name het feit dat ik zo zelfstandig hiervan geworden ben!

Soms verlang ik wel weer eens naar een reis alleen. Niet dat ik niet graag met mijn gezin op reis ga, dat is ook enorm fijn maar soms is even alleen weg ook wel lekker rustig!

Zouden jullie dat doen? Alleen reizen? Ik denk dat het dus heel waardevol kan zijn!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie