Op vakantie in eigen huis

Met alle maatregelen die er gelden om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan is het nou niet echt aantrekkelijk om een (verre) reis te maken. Ook lijkt het mij niet heel slim om nu op pad te gaan, maar daar zal ieder wellicht anders in staan.

Het is een droom van mij om ooit nog eens naar Scandinavië af te reizen rond de feestdagen! Een lekkere dikke pak sneeuw, zitten bij de open haard. De feestperiode heeft naar mijn idee toch meer sfeer wanneer het koud is in plaats van de 25/30 graden die het hier in Doha is. Terwijl anderen juist naar de zon verlangen in de winter! Helaas zit dit jaar een reis er dus niet in, daarom dacht ik dan Scandinavië maar deze kant op brengen.

Ik had het idee om dit jaar de typische Scandinavische hapjes dan in huis te halen! Gelukkig hebben we hier de Ikea en is het makkelijk om Scandinavische decoratie neer te zetten.

Afbeelding afkomstig van Pinterest

Maar hoe leuk is het om als alternatief het land waar je heen wilde naar je huis te brengen? Je verdiepen in de cultuur, het eten en de mensen. Eigenlijk de voorbereiding voor een vakantie wat uitbreiden en wellicht kun je dan volgend jaar alsnog die toffe vakantie boeken!

De Aziatische keuken is natuurlijk ook enorm rijk en bestaat vaak uit kleine gerechtjes! Perfect voor alle kerstdiner gangen! Of wat dacht je van een fusion kerst? Het lekkere van twee culturen samenvoegen en zo een geheel nieuw kerstdiner op tafel zetten!

Ik verlang enorm naar de kou en de regen (wat ik waarschijnlijk na 1 week alweer beu ben) en de winterse geuren! Daarom heb ik ook een geurkaars die mij enorm aan mijn winter in NYC doet denken! Zo kom ik alvast in de sfeer!

En hoe plan jij je feestdagen dit jaar?

Liefs,

Bibi

Geef een reactie