Make over mind

Ik ben vaak alleen met mijn dochter en omdat manlief soms wel een week van huis is voor werk, spendeer ik de avonden ook alleen. Dan kijk ik vaak Netflix, of ik probeer als ik niet te moe ben in de woonkamer een work out te doen. Maar (relatief) veel tijd alleen geeft soms ook ruimte om na te denken.

Naar mate ik ouder word ben ik steeds bewuster van wie ik ben, wat ik wil en ook waar ik heen wil. Ik kan rust vinden in een avond alleen op de bank, just me myself and I!

Maar wat ik mij ook realiseer is dat ondanks dat ik rustig op de bank zit mijn hoofd overuren draait. Waarom? Ik zit continue achter een scherm en heb indirect continue contact met de buitenwereld. Herkenbaar? Je telefoon geeft wekelijks zo’n rapport van hoe vaak je je telefoon gebruikt hebt en soms schrik ik van de cijfers!

Ik word vrijwel elke minuut van de dag op een bepaalde manier beïnvloed door de buitenwereld doordat ik hier continue mee in contact sta. Daarom heb ik mijzelf voorgenomen om in ieder geval 1 avond per week mijn telefoon weg te leggen, geen tv te kijken en even tot mezelf te komen! Een bad nemen, een goed boek lezen, pilates oefeningen het maakt niet uit, maar eventjes de schermen weg!

Ik geloof ook dat dit effect heeft op je focus. Je doelen bijstellen of aanpassen, reflecteren op waar je heen wilt. Hier heb ik 0 kans voor wanneer ik 24/7 dat schermpje naast me heb.

Klinkt dit voor jullie ook herkenbaar? Ik ben benieuwd of er meer mensen zijn die dat soms wel eens fijn zouden vinden!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie