De fox eye trend

Steeds vaker wanneer ik door mijn IG pagina scroll zie ik de zo genoemde “fox eyes” voorbij komen! Een trend die steeds bekender begint te worden en die op de een of andere manier continue op mijn pagina voorbij komt!

Voor degene die hier nog niet van gehoord hebben, de trend is redelijk bekend geworden door sterren als Kendall Jenner en Bella Hadid die duidelijk aan zichzelf hebben laten sleutelen! Fox eyes is eigenlijk een vrij snelle procedure waarbij ze je buitenste ooghoeken omhoog “trekken” waardoor je een wat “verleidelijkere” blik krijgt!

Foto’s afkomstig van Pinterest

Vele (bekende) vrouwen ondergaan deze relatief korte “behandeling” om hun ogen in deze vorm te krijgen. Veel make up artiesten laten maar wat graag zien hoe je ipv een operatie de fox eyes kunt nabootsen met make up! Toch klinken er ook andere geluiden en noemen mensen deze trend dan ook racistisch. Het zou namelijk beledigend zijn tegenover Aziaten.

Wat mij vooral bezighoudt is dat ik deze operatie continue voorbij zie komen op mijn social media en er beweert wordt dat dit heel onschuldig is en zo gepiept. Toch is en blijft het een verandering aan je lichaam en dat vind ik nogal wat om zo neer te zetten. Zelf ben ik niet snel onder de indruk van dit soort dingen en zeg nooit nooit, maar ik denk niet dat ik me ooit zal laten verleiden hiertoe. Maar er zijn genoeg meisjes/vrouwen die hier wel kwetsbaar voor zijn. Die wellicht geplaagd worden en denken dat zoiets zal helpen.

Ik verbaas me dan soms weer hoe het hele sociale media platform werkt. Hoe er ingespeeld wordt door middel van continue beelden te laten zien.

En jullie hoe kijken jullie naar deze trend? Zou je ooit iets aan jezelf willen veranderen?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie