Haarroutine makeover

Zoals jullie wellicht hebben gelezen begon ik begin van dit jaar vol goede moed aan de Curly Girl methode maar na een aantal weken proberen kon ik al snel concluderen dat die methode helaas niks voor mij was (gelukkig wel voor een heleboel andere meiden).

Maar ik had wel besloten dat ik mijn haarroutine wilde veranderen.

Zo was mijn haarroutine

Voorheen waste ik mijn haar om de dag met producten waar toch best veel troep in zat. Zeker voor vrouwen met krullend haar is dit niet best want je haar wassen droogt je haar ook enorm uit. En dat is het laatste wat je wilt.

Daarnaast heb ik ook nog eens een hele gevoelige huid en gevoelige hoofdhuid waardoor je daarvoor ook goede en verzorgende producten moet gebruiken.

Daarom gooide ik mijn haarroutine om!

Mijn nieuwe haarroutine

Het eerste wat ik deed was het verminderen van het aantal keren wassen in de week. Ik was mijn haar in plaats van om de dag nu nog 1 keer in de 3 of 4 dagen en wat een verschil maakt dat! Je haar wordt veel minder droog en je huid voelt niet meer zo trekkerig.

Het tweede wat ik veranderde waren de producten die ik gebruikte. Ik gebruik nu alleen nog maar (zo veel) mogelijk natuurlijke producten met weinig chemische toevoegingen. Ook dit werkt voor mijn haar beter.

Daarnaast gebruik ik voortaan voor het wassen de hoofdhuidolie van Mirasu. Dit verzorgt de hoofdhuid en wanneer je hoofdhuid goed verzorgt is heeft dit een positief effect op je haren. Daarnaast groeit je haar door deze olie twee keer in de week te gebruiken ook sneller.

En natuurlijk gebruik ik veel minder hitte op mijn haar! Soms föhn ik het maar ik probeer zo veel mogelijk aan de lucht te laten drogen terwijl ik lekker door spaar voor Dyson Föhn.

En als laatste slaap ik op satijn geweven kussensloop. Door de gladheid van de stof breekt je haar minder snel tijdens het slapen.

Wat is jouw haarroutine?

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie