Het duurzame merk Shampoo Bars

De afgelopen jaren is er gelukkig al veel meer bewustwording gekomen rondom plastic en ons plastic gebruik. Maar nog steeds gebruiken we gemiddeld per persoon zo’n 165 kilo plastic verpakkingen in één jaar tijd! Als je dit aantal leest dan schrik je, je toch helemaal rot?! Daarnaast stijgt de jaarlijkse productie van plastic met zo’n 8 procent en dat moet toch anders kunnen?

Als je, je staat te douchen is het je misschien al opgevallen dat je vaak ontzettend veel plastic verpakkingen gebruikt (en dat alleen al in de badkamer). Denk aan een douche gel, shampoo, conditioner en bijvoorbeeld een masker.

Shampoo Bars

Daarom is het duurzame merk Shampoo Bars opgericht om het gebruik van plastic shampoo en conditioner flessen te verminderen voor een schonere en groenere wereld. En dat vinden wij een heel mooi en goed alternatief!

Shampoo Bars wil iedereen een goed, duurzaam en betaalbaar alternatief geven voor een milieubewuste douche ervaring. Het doel van het merk is om plastic volledig te vervangen voor duurzame alternatieven.

Ondertussen vind je al Shampoo, Conditioner en Body Bars in het assortiment van Shampoo Bars. Maar daarnaast verkopen ze ook accessoires voor je Bars en bijvoorbeeld bamboe tandenborstels en wattenstaafjes.

Wist je trouwens dat de bars in Nederland geproduceerd worden!

Hoe worden de Bars gemaakt?

Het toffe is dat alle Bars zorgvuldig zijn samengesteld. Zo is er voor iedereen wel een juiste Bar! Daarnaast worden ze allemaal met de hand gemaakt, hoe tof is dat? Ook in het productieproces maken ze gebruik van duurzame machines en gebruiken ze zo min mogelijk plastic. Ieder ingrediënt dat in de Bars wordt gebruikt is daarnaast duurzaam gewonnen.

Natuurlijk worden er voor de verpakkingen ook geen plastic gebruikt maar is de verpakking juist biologisch en 100% afbreekbaar. Er wordt voor de doosjes namelijk naaldhout gebruikt en dat is dan weer volledig recyclebaar.

Hoe vinden wij de bars van Shampoo Bars?

Wij hebben allebei één shampoo en één conditioner bar uitgeprobeerd en wij zijn erg enthousiast. In het begin is het even wennen wanneer je het vergelijkt met shampoo uit een fles maar het wordt ook heel snel normaal.

De bars ruiken erg lekker en het resultaat is daarnaast ook nog eens mooi. De shampoo maakt je haar goed schoon en de conditioner zorgt juist voor een verzorgende en ontklittende werking.

Daarnaast zijn de accessoires ook erg prettig waardoor je langer van je bars kunt genieten. Als je, je dan ook nog eens bedenkt dat door het gebruik van bars in plaats van flessen je het plastic verbruik flink verminderd kun je alleen maar heel blij worden.

Wil jij nu ook een bar van Shampoo Bars uitproberen? Neem dan snel een kijkje op de website:
https://shampoobars.nl/

Veel liefs,

Lotte & Bibi

Geef een reactie