Rozemarijn water

Sinds we hier in Doha wonen drink ik veel meer water als dat ik in Nederland deed, echter is al dat water soms nogal eentonig. Omdat ik geen frisdranken wil drinken en meer dan 3 kopjes koffie niet nodig is ben ik op zoek naar wat anders! Onlangs las ik over het maken van Rozemarijn water!

Rozemarijn wordt al heel lang gebruik als remedie tegen kwaaltjes, bijvoorbeeld wanneer mensen last hebben van hun spijsvertering! Laat ik daar nou met regelmaat last van hebben. Daarnaast werkt rozemarijn rustgevend, de geur vind ik zelf heerlijk! Het maken van rozemarijn water is erg makkelijk en erg lekker!

Wat heb je nodig?

  • 3 verse takjes rozemarijn
  • 1 Liter water
  • Pan
  • Lege fles
  • Theedoek

Je pakt een pan en deze vul je met 1 liter water, leg de takjes rozemarijn hierin en verhit het water. Let erop dat het water niet gaat koken! Als het water warm genoeg is zet je het vuur uit en doe je de deksel op de pan. Laat het water een nachtje staan en de volgende dag giet je het in een schone lege fles. Pak een theedoek (of een kleine swaddle zoals ik gedaan heb) en dek de fles af! In principe heb je nu rozemarijn water! Als je dit wilt drinken leng je dit aan met water! Ik vind het erg lekker om als thee te drinken en zeker na het avond eten!

Het water kan je niet lang gebruiken, dus wat ik doe is goed in de gaten houden wanneer de takjes er niet zo goed meer uit zien of de geur gek wordt. Ik doe er maximaal 3 dagen mee, maar ik vind het zo lekker dat de fles snel genoeg leeg is!

Wel nog een tip! Drink dit niet op een nuchtere maag daar kun je misselijk van worden.

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie