Honest Basics

Je ziet het waarschijnlijk steeds vaker voorbijkomen, duurzame modemerken. Maar wat wordt daar nou precies mee bedoelt en vaak hebben mensen (onterecht) een “oubollig” beeld hierbij, of wat je ziet is dat duurzame kleding erg duur is.

Wat enorm jammer is, want dit zal velen weerhouden om dit soort kleding aan te schaffen. Wij zitten zelf midden in de transformatie naar het ontwikkelen van een duurzame garderobe waarin we items zoeken die in het maakproces een verschil maken voor onze planeet. Wat soms lastig te vinden is zijn duurzame, betaalbare basics.

Honest Basics

Een opkomend duurzaam merk dat hier perfect voor is, is Honest Basics! Dit jonge merk richt zich dus op duurzame en betaalbare basics en wij mochten een basic proberen!

Zelf wilde ik gaan voor een simpel zwart t-shirt, omdat ik dit eigenlijk nog niet echt in mijn kast had hangen. Basic hemden genoeg, maar een t-shirt heb ik eigenlijk niet. De prijs van dit shirt is 14,- euro en normaal gesproken zou je daarvoor een shirt bij bijvoorbeeld de H&M kunnen kopen. Waarvan ik zelf de kwaliteit heel slecht vind.

In min Honest Basics T-shirt!

Het valt mij dus ook direct op dat de kwaliteit van dit shirt echt goed is! De stof is gemaakt van 100% biologisch katoen en dat merk ik direct! En dat voor die prijs.

Op wat voor een manier is Honest Basics duurzaam?

Honest Basics laat haar producten in Bangladesh produceren en dat voelt wellicht wat tegenstrijdig maar dat is het absoluut niet!

Zij zorgen namelijk voor een goede en veilige werkomgeving en voor werk in een land waar heel veel armoede is. Op de website zijn zelfs foto’s van de fabriek te bekijken en is dat dus heel transparant.

Doordat ze alleen biologisch katoen met GOTS-normen gebruikt. Dit zorgt er onder andere voor dat er geen gevaarlijke chemicaliën mogen worden gebruikt bij de katoenteelt en dat is heel goed nieuws. Want die chemicaliën zijn ontzettend ongezond voor de boeren en mensen die dicht bij de gewassen wonen.

En voor het komende jaar staan er nog allemaal mooie ideeën op de planning om steeds duurzamer te worden.

Collectie

De collectie bestaat uit allerlei mooie basics voor heren, dames en kids!

Voor iedereen is er dus een betaalbare en duurzame optie te koop en dan is het geen lastige keuze meer om voor deze duurzame opties te gaan toch?

Neem daarom vooral even een kijkje op de website of het Instagram account!

https://www.honest-basics.com/nl

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie