Reislust

Ik ben nooit het type geweest dat per sé op een backpack vakantie wilde, of dat geïnteresseerd was in elk land ontdekken. Sommige landen spreken mij meer aan en daar zou ik dan liever heen gaan.

Tijdens mijn tijd op de dansacademie in Amsterdam kwam ik in contact met een docent die in New York woonde. Ze kwam een aantal lessen geven en vertelde over haar leven in The Big Apple! Ik moest en zou hierheen gaan en ben er inmiddels ook vaak (zowel voor stage als vakantie) geweest. Deze stad heeft een speciaal plekje in mijn hart en ik voel me er altijd thuis! Nu woon ik alweer ruim 2 jaar in Qatar en is dit mijn thuis geworden.

Onze huwelijksreis naar NYC
Thuis

Door de hele COVID-19 situatie zijn we dit jaar niet op vakantie geweest, het reis moment dat ik had, heb ik gebruikt om met mijn dochter familie in Nederland te bezoeken. En ach zeiden mijn man en ik onze dochter kan het hele jaar door op het strand voor onze woning spelen of in het zwembad meer dan dat heeft ze op een vakantie nog niet nodig. Dat klopt, ze is net twee en ze geniet van haar speelmomentjes op het strand en in het zwembad. Zelf merk ik nu na zo een lange tijd thuis te zijn geweest dat het zo vreselijk borrelt!

Ik zou graag weer eens een andere cultuur ontdekken en een avontuur aangaan. Het kriebelbeestje in mij lijkt te ontwaken en is op zoek naar avontuur. Ik ben benieuwd wanneer reizen weer “normaal” kan en wanneer de wereld er weer “normaler” uit ziet. Een volgende bestemming? Bali lijkt me prachtig of de Seychellen. Volgend jaar winter zou ik graag de feestdagen doorbrengen in Scandinavië. Weer eens ervaren hoe het is om kou te voelen tijdens de feestdagen in plaats van 25 graden en palmbomen!

Toch ben ik ook van mening dat het niet geheel slecht is dat de wereld nu wat minder kan reizen. Ontdekken zit in de mens (althans bij velen) maar even terug naar de basis en thuis meer leren waarderen als “rustpunt” zal voor vele ook stiekem wel goed zijn geweest.

Momenteel zijn de zonsondergangen hier weer prachtig en ik spendeer dan graag tijd buiten, zeker op ons balkon zie je de zonsondergang heel goed en dan voel ik me helemaal blij en gelukkig en is dat reis kriebelbeestje weer even stil. Want als je goed om je heen kijkt heeft elk land zijn prachtige natuur en is reizen soms niet eens nodig.

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie