Ecostoof

Al jaren is koken een van mijn favoriete bezigheden! Het is een manier voor mij om even te ontspannen en tot mijzelf te komen. Sinds ik in Doha woon en moeder ben geworden merk ik echter dat ik niet veel tijd meer heb om uitgebreid te koken. Zeker met een kleine meid die veel aandacht wil is het soms lastig om eten op tafel te zetten waar ik veel aandacht en tijd aan heb kunnen besteden en dat terwijl ik zo houd van het proeven en het combineren van smaken. Daar heb ik nu een oplossing voor gevonden!

De Ecostoof! Dit is voor mij echt een uitkomst! Ik maak erg graag curries en wonend in een land waar enorm veel culturen samenkomen is het leuk om te experimenteren. Helaas is dan tijd vaak een obstakel om mijn gerechten echt goed te laten garen. De Ecostoof is een moderne versie van de ouderwetse “hooikist”.

Vroeger gebruikte men deze om hun eten in te laten gaar koken en op deze manier ook brandstof te bewaren. Op de website van Ecostoof lees je hier alles over!

Ook vandaag de dag is het goed om stil te staan bij het effect dat wij hebben op het milieu en de “kleine” aanpassingen die we kunnen toepassen zoals bijvoorbeeld het gebruiken van een Ecostoof! Deze Ecostoof kun je zien als een “jasje” voor je pan, die de temperatuur goed vasthoudt waardoor je gerecht nog lekker door gaart zonder dat je hier nog naar om hoeft te kijken. Op deze manier kun je veel energie besparen wat natuurlijk niet alleen voor het milieu goed is, maar ook voor je eigen portemonnee.

Ik heb eindelijk weer een curry kunnen maken zonder daar veel tijd aan te hoeven besteden! Normaal gesproken staat zo’n curry best lang om het vuur; waardoor ik goed op moet letten met een kleine in de buurt. Deze keer heb ik de ingrediënten even kort aan de kook gebracht om vervolgens de pan in de Ecostoof te plaatsen!

Naast dat het mij enorm veel tijd bespaard heeft, moet ik zeggen dat de smaken ook veel beter tot zijn recht lijken te komen!

De pan plaats ik in de Ecostoof, let wel op dat je een theedoek om de pan doet om beschadiging aan je Ecostoof te voorkomen.

Doordat het gerecht nog een lange tijd (veel langer dan nodig maar dat kwam zo uit) na gegaard heeft zijn de smaken echt goed ingetrokken en komen ze ook veel meer tot hun recht. Dit viel ons direct op!

Een echte aanrader is dit!! Zeker op dagen dat mijn man weg is voor werk en ik alleen ben met mijn dochter gaat dit mij enorm veel tijd schelen!

Ben je nieuwsgierig geworden neem dan snel eens een kijkje op http://www.Ecostoof.nl

Veel liefs.

Bibi

Geef een reactie