Curcuma complex

Onlangs kregen wij via Vitaminstore de kans om hun “curcuma complex” uit te proberen. Zoals op www.vitaminstore.nl aangegeven staat dragen de capsules (die je 2 maal daags moet innemen na een maaltijd) bij je lichaamscellen te beschermen tegen oxidatieve schade door luchtvervuiling of UV-straling. Dit doordat curcuma, of zoals je het ook kunt noemen geelwortel, vitamine C, E en selenium bevat!

Wat is nou geelwortel ofwel curcuma precies? Curcuma is de wortel van een plant die tot de “gember familie” behoort en een zeer krachtige werking heeft! Het stofje waar het allemaal om gaat? Curcumine! Dit is zeer ontstekingsremmend, antibacterieel en een echte antioxidant. Deze specerij wordt al eeuwen gebruikt in oa de Indiase keuken en zelf ben ik een enorme fan van curcuma! Onmisbaar in de keuken als je het mij vraagt! Ik gebruik het natuurlijk wanneer ik zelf curry maak, maar ook soms op gebakken aardappelen in combinatie met wat andere kruiden. Daarom was ik ook zeer benieuwd naar deze capsules van Vitaminstore.

Ik slik de capsules netjes 2 maal daags na een maaltijd. Meestal bij mijn ontbijt en avondeten, omdat rustig lunchen er nogal eens bij in schiet en ik dan ook geen tijd heb de capsules in te nemen. Inmiddels gebruik ik dit potje nu alweer eventjes en ik ben er erg tevreden over! Ik heb getest of ik een verschil merk wanneer ik een weekje wel de curcuma complex in neem en wanneer ik dat een weekje niet doe en tot mijn verbazing merk ik daadwerkelijk een verschil!

Mijn energie level ligt aanzienlijk hoger wanneer ik deze capsules gebruik dan wanneer ik dat niet doe. Ik voel mij een stuk fitter en dat is fijn, zeker wanneer je een druk schema hebt en je je energie echt wel kunt gebruiken!

Naast dat dit mij opgevallen is, ben ik erg blij dat ik mijn lichaam op deze natuurlijke manier een boost kan geven!

Ben je nou ook nieuwsgierig geworden, dan kun je de curcuma complex kopen via

https://www.vitaminstore.nl/health/voedingssupplement/kruiden/vitaminhealth-curcuma-complex-met-antioxidanten-geelwortel-kurkuma-turmeric-curcumine

of uiteraard in een van hun filialen.

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie