De kracht van slaap

Natuurlijk weet ik niet hoe het bij jullie zit maar persoonlijk kan ik heel slecht tegen weinig slaap of slecht in slaap komen.

Een aantal jaar geleden had ik een erg zware tijd op werk waardoor ik vanwege een grote hoeveelheid stress ontzettend slecht sliep. En dat had vervolgens weer, samen met de stress een negatief effect op mijn gezondheid. Iets wat je natuurlijk absoluut niet wilt.

Daarom is slaap en een goede nachtrust voor mij echt heilig!

Waarom is slaap zo goed voor ons?

Goed slapen heeft ontzettend veel voordelen voor onze gezondheid en lichaam. Slaap helpt je lichaam onder andere op de volgende punten:

• Slaap helpt beschadigde cellen te herstellen

• Het geeft je immuunsysteem een boost

• Je lichaam komt bij van de activiteiten van de dag

• En slaap helpt ons hart en cardiovasculair systeem op te laden

Geen onbelangrijke punten als je dat zo onder elkaar ziet. En toch is een goede nachtrust voor ons allemaal niet zo vanzelfsprekend.

Maar wist je dat je met een paar kleine veranderingen je, je slaaproutine en slaapritme verder kunt verbeteren? Iets dat ons in het hectische bestaan van alledag allemaal kan helpen.

Zelf heb ik ook zo mijn eigen slaaproutine. Een paar uur voordat ik ga slapen is het tijd voor een lekker kopje thee, zoals de Night Time thee van Pukka. Natuurlijk cafeïnevrij want anders doe ik alsnog geen oog dicht.

Sinds kort heeft Pukka trouwens ook een Night Time supplement, 100% biologisch om een goede nachtrust te stimuleren. Dit supplement ga ik ook zeker uitproberen.

Daarnaast douche ik altijd in de avond omdat dat voor mij een ultiem ontspan momentje is en ik erna heerlijk schoon in bed kan stappen.

Maar ik kan nog zeker meer tips & tricks gebruiken om mijn slaap nog verder te verbeteren om ontspannen en uitgerust wakker te worden.

Pukka’s Sleep With Ease Challenge

Dus toen ik hoorde van Pukka’s Sleep With Ease Challenge wist ik gelijk dat ik deze gratis challenge super graag wil gaan volgen voor een beter slaapritme.

Wat is dit dan precies voor een challenge? Dat zal ik je vertellen!

Vanaf 2 november gaat Pukka, voor 7 aaneengesloten dagen handige tips op haar Instagram account delen om je met dagelijkse kleine stapjes te helpen met je slaap en nachtrust. Super fijn!

Volg Pukka dus vooral even op Instagram wanneer je net als ik ook graag tips krijgt voor een betere nachtrust en slaapritme.

https://instagram.com/pukkaherbsnl?igshid=pjsis62qc082

Kom maar op met die kalme en heerlijk ontspannen nachten!

* Dit is een betaalde samenwerking met Pukka.

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie