Local Attic

Op een dagelijkse basis kan ik echt niet meer zonder een totebag. Heerlijk om voor je boodschappen een makkelijke en grote tas mee te nemen zonder gedoe.

En dat willen we natuurlijk wel zo duurzaam mogelijk! Daarom zetten wij vandaag Local Attic in het zonnetje met dit hele leuke interview.

Local Attic is dit jaar door de inspirerende Cathelijne opgericht en het merk is op een hele bijzondere en leuke manier ontstaan als je het mij vraagt.

Vanwege de C situatie hield ze in april een aantal uren per dag over en dat besloot Cathelijne te besteden aan een naaicursus. Super creatief natuurlijk en heel slim om die “extra” uren voor te gebruiken.

Op haar zolder volgde ze de lessen en in les drie maakte ze daar haar eerste totebag. Een soort tas die ze zelf ook altijd graag gebruikt en zo was het idee geboren.

Ze bestelde labels, ging foto’s posten van haar tassen op Instagram en verzon een passende naam. Local Attic! Vernoemd naar haar eigen zolder atelier waar het merk is begonnen.

Ondertussen werkt Cathelijne al samen met een naaiatelier waar mensen werken die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben en verkoopt ze de tassen online maar heeft ze ook al verkooppunten in winkels in Amsterdam, leiden en Den Bosch.

Dit super leuke merk is dus spontaan ontstaan door een situatie en niet omdat het een specifieke droom van een eigen tassenmerk was. Maar het ondernemen heeft er altijd ingezeten en een paar maanden terug viel alles dus op haar plek.

Daarnaast durft Cathelijne de zekerheid van een vaste baan nu ook echt los te laten en helemaal te focussen op haar mooie merk en op de potentie dat het heeft.

Een van die focus punten voor het merk is duurzaamheid en fairtrade. Dit zal een belangrijk onderdeel blijven en nog belangrijker worden. Bijvoorbeeld in de keuze van de stoffen die wordt gebruikt voor de tassen. Maar ook door mensen bewust te maken dat je met totebags geen plastic tassen meer nodig hebt. En daar wordt de wereld natuurlijk ook heel blij van.

Verder wil Cathelijne verder uitbreiden naar andere landen en de naamsbekendheid vergroten. Ook zeker onder het mannelijk publiek want bij hen staan totebags ook zeker niet verkeerd.

Wat deze inspirerende dame ons nog als advies mee kan geven? Gewoon beginnen! Het is niet erg om af en toe op je smoel te gaan. Als je maar van die fouten leert!

Ik vind het super bijzonder wat Cathelijne in die paar maanden tijd al heeft weten te bereiken en dat inspireert mij enorm en hopelijk jullie ook.

Neem snel een kijkje op de website en fantastische instagram account van dit merk.

localattic.nl/

https://instagram.com/localattic?igshid=1lba07oqrkruk

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie