Het prachtige & duurzame merk Revive Sportswear

De afgelopen jaren zijn er gelukkig veel mooie duurzame kleding en beauty merken bijgekomen. Maar op het gebied van athleisure wear en sportkleding was er niet veel keuze. Dus toen ik Revive Sportswear leerde kennen werd in super enthousiast!

Hoe is Revive Sportswear ontstaan?

Revive Sportswear is twee jaar geleden geleden opgericht door de inspirerende Samantha. Zij was eerst werkzaam in een totaal andere branche en was daar namelijk verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de moestuintjes actie van de Albert Heijn en andere kleine cadeautjes voor bij de boodschappen.

Hiervoor was ze regelmatig in China maar daar zag ze ook de andere en minder leuke kant van de productie. Ze vond het daarom lastig om de impact van de productie op het land en de mensen daar te zien en dat begon haar steeds meer tegen te staan. Daar kwam dan ook het besef dat veel producten op een verkeerde en niet duurzame manier gemaakt werden. 

Ondertussen was Samantha ook meer aan het sporten en ging ze op zoek naar duurzame sportkleding. Maar in Nederland kon ze eigenlijk niks vinden en daar begon het allemaal!

Samantha wilde daarom een eigen sportmerk opzetten en daarvoor geen gebruik maken van lage lonen landen maar juist de productie laten plaatsvinden in Europa. Na een lange zoektocht kwam ze uit bij Portugal en bij een producent die aan al haar voorwaarden kon voldoen.

Vorig jaar startte Revive Sportswear met de eerste collectie! Een doorlopende collectie waar af en toe kleuren bijkomen en kleuren af gaan.

Waar staat Revive Sportswear voor?

De naam staat voor opleven en nieuw leven. Heel toepasselijk voor dit nieuwe en duurzame sportmerk! In ieder item komt daarnaast het heartbeat logo terug wat staat voor passie en je hart volgen. Ontzettend mooi dat dit met het merk verweven is. 

Voor Samantha is transparantie daarnaast ontzettend belangrijk! Geen geheimen over de productie en ze deelt daarom ook graag waar ze mee bezig is. Ook gebruiken ze helemaal geen plastic en is bijvoorbeeld de giftbox ook gelijk een verzenddoos zodat het zo duurzaam mogelijk is.

Ook voor de retouren pakken ze het duurzaam aan. Zo recyclen ze de producten en maken er bijvoorbeeld mondkapjes van en voeringen. Super goed toch?

Wat zijn de toekomstplannen?

In de toekomst zou Samantha graag uitbreiden en ze werken er ook heel erg hard aan om het duurzaamheid label te behalen. Daarnaast werken ze nog aan allerlei toffe nieuwe projecten waar we hopelijk snel meer van horen.

De inspiratie voor het merk en de producten komt volledig vanuit Samantha zelf.  Zoals de eerste collectie: No Limits. De naam en de collectie is gebaseerd op de zoektocht van haar voor deze eerste mooi collectie.

De nieuwste collectie Unleashed is gebaseerd op Afrika. Een plek waar Samantha zich volledig zichzelf voelt en waar ze alles kan loslaten.

Ik vind het ontzettend mooi en dapper dat Samantha een merk uit het niks is begonnen zonder enige ervaring in het vak. Tijdens het gesprek met Samantha voelde je de passie en spatte het enthousiasme ervan af. Zo leuk en inspirerend om dit bij mensen te merken!

Neem snel een kijkje op de website van Revive Sportswear:
http://www.revive-wear.com/nl/

Liefs,

Lotte

Geef een reactie