Europese droomplekken

De aankomende maanden zullen we waarschijnlijk nog niet zo kunnen reizen zoals we wellicht gewend waren in het verleden. Iets wat natuurlijk ergens jammer is maar het geeft ook weer ruimte om op een andere manier na te denken over reizen en om andere plekken dichter bij huis op je reis verlanglijstje te zetten.

Mijn Europese droomplekken die ik graag nog een keer zou bezoeken zet ik daarom even op een rijtje.

Puglia

Deze droomplek vind je in de hak van Italië. Nu is Italië sowieso al een fantastische vakantie bestemming maar heeft het ook nog een aantal wat meer onontdekte plekken zoals Puglia.

Niet alleen is de natuur prachtig en de huizen schattig maar ook vind je hier enorm veel mooie wijngaarden en dat is natuurlijk een extra plus!

Elba

Persoonlijk kende ik Elba met name als het ”verbanningseiland” van Napoleon. Maar Napoleon had het dus nog niet zo slecht bekeken daar als je deze prachtige foto ziet met het schitterende blauwe water.

Elba is een eiland en ligt voor de kust van Toscane. Doordat het een vrij heuvelachtig eiland is heb je overal fantastische uitzichten en hele mooie baaien en wie wordt daar nou niet blij van?

Slovenië

Een paar jaar geleden heb ik een mooie roadtrip gemaakt door Kroatië en dat land heeft mij dus enorm verbaasd. Tegen Kroatië aan ligt Slovenië en dat land is dus schijnbaar ook echt een parel wat betreft natuur en klimaat. Een land om op je Europese reislijstje te zetten.

Noorse Fjorden

De Noorse Fjorden mogen natuurlijk niet op dit lijstje ontbreken en dan ben je in Noorwegen aan het juiste adres want het land heeft meer dan duizend Fjorden! Enorm veel.

Het zijn dus stijle kliffen met soms watervallen. Hier kun je dan bijvoorbeeld doorheen varen. Dit lijkt me super tof en indrukwekkend.

Hoe ziet jullie reis verlanglijstje eruit?

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie