Kinderpannenkoek

Eerder schreef ik al eens dat ik geregeld pannenkoeken maak voor mijn dochter. Zeker op momenten dat ze niet goed eet is dit een van de dingen die ik maak omdat ik er van alles in kan doen! Groentes, zaden en pitten noem maar op en die pannenkoek gaat er altijd in!

De laatste tijd eet ze haar groenten gelukkig goed dus die hoef ik niet meer stiekem in een pannenkoek te stoppen, maar ik merk wel dat ze toch nog meer behoefte heeft aan vezels en daarom gebruik ik zo nu en dan lijnzaad om in de pannenkoeken te verwerken! Meestal gebruik ik boekweitmeel voor de pannenkoekjes! Boekweitmeel is erg gezond, het bevat namelijk veel magnesium, kalium en fosfor daarnaast is het erg licht verteerbaar! Fijn voor die kleine darmpjes! Wat wel zo is, is dat er minder mineralen in zitten en minder vitamines uit de B-groep dan in bijvoorbeeld tarwemeel. Wat je eventueel ook kunt doen en wat ik geregeld doe is 2 meelsoorten mixen met elkaar!

Als je graag een vegan pannenkoek wilt maken kun je uiteraard een banaan gebruiken als bindmiddel (ter vervanging van een ei) dit doe ik liever als dat ik chiazaadjes mix met water. Dit bindt naar mijn idee minder goed.

Boekweitpannenkoek

  • Boekweitmeel
  • Scheut amandelmelk
  • 1 Banaan
  • 2 Dadels
  • Eetlepel lijnzaad
  • Eetlepel zonnebloempitten

Note vooraf: qua hoeveelheid meel kijk ik altijd een beetje hoe dik het beslag is, ik weeg dit nooit.

Mix de banaan, dadels, amandelmelk en het boekweitmeel door elkaar. Ik pureer dit zelf vaak zodat het een glad geheel wordt. Vervolgens voeg ik een eetlepel lijnzaad en zonnebloempitten toe aan het geheel en roer dit met een vork door het beslag! In de pan wissel ik koolzaad olie af met normale boter. Wij eten niet per se vegan dus soms gebruik ik boter om in te bakken, maar ik moet zeggen dat beide goed gaat het is maar net wat je zelf fijn vindt.

Bak de pannenkoekjes even goed op en je hebt een heerlijk maaltijdje! Wat erg lekker is, is om er pindakaas op te doen! Zelf gebruik ik 100% pindakaas van de kleine keuken. Hier is geen zout aan toegevoegd en dus beter voor het buikje van je kleine!

Een lekker zoetig zondagsontbijtje zonder dat het ongezond is!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie