Yoga voor kinderen

Dat kinderen veel energie hebben zal niemand ontgaan maar soms is het ook fijn om meer te doen dan ze alleen lekker te laten rennen of voetballen! Ze bewuster te laten worden van hun lichaam en hun lichaam inzetten om hun emoties te begrijpen is iets wat je met yoga kunt oefenen!

Onlangs kwam ik hele leuke yoga kaarten tegen die je samen met je kleine kunt uitoefenen. Zelf wordt ik altijd heel rustig van dit soort oefeningen en ik was benieuwd of dat voor mijn dochter ook zo zou zijn!

De kaarten laten zien hoe je de pose moet uitoefenen en hoe de poses heten! Elke kaart heeft zijn eigen positie en zijn eigen functie!

Zoals je kunt zien geven de kleuren aan bij welke emotie of “actie” de kaarten passen.

De achterkant van de kaarten geven vervolgens een fijne uitleg! Op deze manier kun je een fijne yoga oefening aanleren aan je kindje waar hij of zij ook echt baadt bij kan hebben!

Mijn dochter is 2 en ze is natuurlijk nog te jong om dit helemaal te begrijpen, maar ik heb onlangs voor het slapen gaan een paar poses met haar geprobeerd en naast dat ze er enorm veel lol in had merkte ik aan haar dat ze ook iets rustiger was nadien. Zeker voor herhaling vatbaar dus!

De kaarten zijn een fijne manier vindt ik om op een andere wijze beweging te introduceren! Ze zijn gerichter met hun lichaam bezig en kunnen alsnog hun ei kwijt!

Zouden jullie dit met jullie kindje doen?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie