Twee goede Netflix documentaires

Netflix is een van die streamingdiensten die eigenlijk nooit teleurstelt wanneer het aankomt op het maken van goede documentaires. De afgelopen weken zijn er door Netflix weer twee pareltjes van documentaires toegevoegd die ik zeker met jullie wil delen.

The Social Dilemma

In deze documentaire komen oud medewerkers van Social Media kanalen aan het woord en wat zij te zeggen hebben is absoluut niet mals maar naar mijn idee echt een must-see om te begrijpen wat er nu in de wereld gaande is en waarom het lijkt alsof ”groepen” steeds meer en heftiger tegenover elkaar komen te staan.

Zelf gebruik ik verschillende Social Media en ook ik merk dat het een redelijk verslavend karakter heeft en je voordat je het doorhebt weer één uur op Instagram hebt doorgebracht.

En daar gaat het de bedrijven om. Jouw tijd op het platform zodat zij meer advertenties kunnen verkopen. En nu zijn die advertenties in basis nog niet zo erg maar wel wanneer het politiek wordt en wanneer er valse informatie wordt verspreid.

Na het zien van deze documentaire heb ik gelijk mijn notificaties van de Social Media kanalen uitgezet en ik kan eerlijk zeggen dat, dat zo veel meer rust geeft. Heerlijk!

American Murder, The family next door

Wellicht hebben jullie het al gemerkt dat ik een zwak heb voor true-crime stories. Dit komt met name doordat deze verhalen vaak zo bizar zijn dat je amper kan geloven dat ze echt gebeurd zijn.

In dit genre heeft Netflix deze documentaire toegevoegd: American Murder, The family next door

En wat is dit een bizar verhaal. Op een dag verdwijnt een moeder samen met haar twee jonge dochtertjes en blijft de vader alleen achter. Omdat een vriendin van de moeder ongerust is komt het verhaal bij de politie terecht en komen er bizarre feiten aan het licht.

Houden jullie van documentaires?

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie