Hoe Lotte’s shopgedrag de afgelopen jaren enorm is veranderd

Herkennen jullie dit ook? Dat je shopgedrag enorm is veranderd in vergelijking met een aantal jaar ervoor? Bij mij is dat in ieder geval wel zo!

Begin 20

Toen ik begin 20 was ging het mij eerlijk gezegd echt om de fashion items en veel voor weinig. Wat vond ik het toen heerlijk om met tassen vol de stad uit te komen. Als ik daar nu aan terugdenk moet ik er stiekem een beetje om lachen maar is het natuurlijk ook gewoon sneu.

Want al die kleding die je maar een paar keer droeg en dan al stuk was of dat je er dan al op uitgekeken was.

Tegenwoordig

Ik ben me de laatste jaren namelijk ontzettend bewust geworden van de fast fashion industrie en wat de impact hiervan is op de wereld. Daarnaast is het natuurlijk te idioot voor woorden dat we sommige items soms niet vaker dan 3 keer dragen en dan weggooien. Of die items die met kaartjes maanden in de kast hangen. Zo ontzettend zonde!

Dus het werd ook voor mij tijd voor een verandering!

Tegenwoordig let ik ontzettend op de mate dat ik dingen koop en denk ik er veel beter over na. Voordat ik ga shoppen bekijk ik eerst wat ik echt nodig heb en wat een aanvulling voor mijn kast zou zijn en waar ik dan jaren weer mee kan doen.

Op deze manier shop ik veel minder en heb ik ook veel minder miskopen. Niet geheel onbelangrijk! Daarnaast probeer ik ook erg op de merken en stoffen te letten van nieuwe items. 

Natuurlijk koop ik ook nog weleens bij grotere ketens maar dit probeer ik zo veel mogelijk te vermijden, alleen items van natuurlijk stoffen te kopen en me eerst af te vragen of ik er een aantal jaar mee kan doen.

Shoppen jullie tegenwoordig anders ten opzichte van een aantal jaren terug?

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie