Zondag eten

Eens in de zoveel tijd krijg ik enorme trek in Mexicaans eten! Guacamole maken met lekkere taco’s en een pittige vulling!

Deze foto vond ik weer en toen ik hem zag kreeg ik gelijk trek! Vaak gebruik ik kip gehakt voor de vulling! Deze probeer ik dan met Arabiata pesto (de Albert Heijn heeft een hele lekkere!) en Chili zo pittig mogelijk te maken!

Voor de guacamole heb je nodig:

  • Avocado’s
  • Tomaten
  • Rode ui
  • Peper
  • Zout

Hoeveel je van alles gebruikt ligt er een beetje aan hoeveel je wilt maken! Meestal pak ik 4 avocado’s, 3 tomaten en 1 ui.

Pureer de avocado’s en snijdt de tomaten en de ui vervolgens in hele kleine stukjes. Vervolgens mix je alles bij elkaar en voeg je naar smaak wat peper en zout toe! Hoppa het eerste gedeelte is al klaar! Wat soms ook lekker kan zijn is om wat knoflook poeder toe te voegen!

Voor de vulling van de taco’s

  • Kipgehakt (500 gram)
  • Arabiata pesto
  • Sambal
  • Honing

Je kunt uiteraard ook ander gehakt kiezen! Onlangs heb ik tortilla’s gemaakt met een vegan vulling en dat was ook erg lekker!

Het potje pesto leeg ik in een kommetje en ik voeg daar naar behoefte wat honing en sambal bij. Dit meng ik goed door elkaar en ik laat vervolgens de kip hier even in liggen. Zo trekken de smaken er goed in!

Daarna is het eigenlijk een kwestie van bakken en je vulling voor een taco, tortilla of wat jij lekker vindt is al klaar! Vervolgens kun je het geheel nog even in de oven doen en wat kaas erover strooien, maar dit is niet per se nodig!

Voila een lekker maaltje op de zondag!

Fijne dag lieve allemaal!

Liefs,

Bibi

Geef een reactie