Interview met de inspirerende Britte van Desert Rose

Wauw, wat hebben wij de afgelopen weken veel leuke en inspirerende vrouwen gesproken! Gesprekken waar wij heel veel energie van krijgen en die we ook graag met jullie delen.

Vandaag staat de inspirerende Britte van Desert Rose centraal. Ook wel Britte Jasmijn, en de naam Jasmijn heeft een hele leuke oorsprong. Jasmijn is namelijk het ”alter ego” van Britte en een naam die ze simpelweg prachtig vindt. 

Britte is 27 jaar, woont sinds haar studie in Nijmegen en komt oorspronkelijk uit een heel klein dorpje nabij Tiel. Hier is ze opgegroeid met haar tweelingbroer en oudere zus tussen de dieren. Super leuk!

Na de HAVO besloot ze de opleiding communicatie te volgen in Nijmegen. Voor de afstand was het makkelijker voor haar te verhuizen en het knusse dorp te verlaten.

Na haar studie had ze verschillende banen in een vrij korte tijd want tijdens dat werk liep ze tegen een aantal dingen aan die wellicht voor jullie (net zoals ze voor mij waren) vrij herkenbaar zijn.

Zo had ze bijvoorbeeld strakke targets en een extreem hoge werkdruk. De baan erop had ze een junior functie maar kreeg ze senior taken opgelegd en de derde baan ging van start net voor de ”C” tijd. Hierdoor kon deze baan na een paar weken helaas niet meer doorgaan.

Tijdens en na deze banen heeft Britte ook hulp gezocht bij bijvoorbeeld coaches, een haptonoom en een psycholoog om beter te kunnen werken en bijvoorbeeld ook om te leren omgaan met dingen waar ze in haar werkende leven tegenaan liep. Dit vond ik zo ontzettend herkenbaar en mooi om te horen hoe iemand dit ook weet op te lossen of te veranderen.

Nadat haar baan een aantal maanden geleden stopte was het tijd voor een brainstorm met een vriendin. Over waar ze energie uit haalt in het leven, zowel privé als zakelijk gezien. Hieruit kwamen veel interessante inzichten!

Zoals het feit dat Britte graag zelf dingen wilde maken & creëren. Bijvoorbeeld met de naaimachine. Maar ook haar voorliefde voor mooie en natuurlijke stoffen, vormen en de natuur.

Uit deze leuke brainstorm, die super organisch verliep kwam het idee voor Desert Rose. En hoe mooi is het dat dit soort ideeën op deze manier ontstaan!?

En wat is Desert Rose voor een merk zul je, je wellicht afvragen?

Desert Rose is een merk dat zich richt op het creëren van kleurrijke accessoires zoals tassen en haarbanden. Hierbij maakt ze gebruik van geborduurde banden uit India. De stoffen koopt zij zoveel mogelijk lokaal in. En, omdat ze alles zelf maakt, is het op een eerlijke en duurzame manier geproduceerd. En dat spreekt ons natuurlijk enorm aan!

Britte is de eigenaresse maar ontwerpt en maakt dus alles zelf. Ook de taken achter de schermen pakt zij allemaal zelf op.

Naast het lokaal inkopen van de stoffen probeert ze dit voor andere dingen ook zoveel mogelijk te doen. Zoals bijvoorbeeld voor de creatie van een nieuw logo met een lokale kunstenaar.

De prachtige naam komt voort uit haar liefde voor de natuur maar ook voor vrouwelijkheid. Een perfecte combinatie tussen ruw & vrouwelijk. Wat je ook terugziet in haar ontwerpen en designs. 

Het doel van Britte is om van haar merk haar enige inkomstenbron te maken en het te laten groeien zodat er meer mensen bewust kunnen worden gemaakt van fairtrade & duurzaam in vergelijking met de fast fashion industrie.

Maar ook deelt Britte graag een stukje lifestyle, hoe zij in het leven staat. Want een persoonlijke touch is wel zo leuk en inspirerend.
Daarnaast is duurzaamheid zoals je al gemerkt hebt super belangrijk voor haar en daarom probeert ze zo duurzaam mogelijk te verpakken en alternatieven te zoeken voor schadelijk materiaal om zo de voetafdruk zo veel mogelijk te verkleinen. En daarvoor kijkt ze ook steeds naar goede duurzame opties in haar eigen directe omgeving.  

Voor andere mensen die zelf iets willen starten heeft ze ook tips. Begin gewoon! Neem mensen mee in je proces zodat je, je denkwijze kan delen. Probeer daarnaast authentiek te blijven en jezelf te zijn.

Persoonlijk vind ik Britte een hele inspirerende en pure vrouw. Ze is warm en je kunt ontzettend goed met haar praten over van alles. Je merkt dat alles wat ze doet uit haar hart komt en dat is denk ik ook de kracht van haar nieuwe mooie merk. 

Wij zijn er van overtuigd dat we nog heel veel van Desert Rose en Britte gaan horen en kunnen niet wachten om nog meer te zien. 
Volg haar vooral even op Instagram voor de nodige dosis inspiratie en unieke en duurzame items. 

https://www.instagram.com/desertrose_woman

Veel liefs,

Lotte

2 gedachten over “Interview met de inspirerende Britte van Desert Rose

Geef een reactie