Hair Contouring

De afgelopen maanden ging mij ineens iets opvallen bij een aantal bekende dames. Namelijk hun haar en wat het haar gemeen had met elkaar. Deze dames zijn namelijk allemaal brunettes maar rondom hun gezicht was de kleur van het haar lichter op een hele subtiele en mooie manier!

Wat is hair contouring?

Dit fenomeen heet dus hair contouring en kan ervoor zorgen dat je gezicht beter bij je haar past en beter uitkomt.  Zo zijn er manieren om door middel van de highlights je gezicht smaller te laten lijken of bijvoorbeeld langer. Dit lijkt natuurlijk heel erg op face contouring en waarom we dat in onze make-up routine soms gebruiken.

Hierbij een aantal voorbeelden afkomstig van Pinterest:

Mijn ervaring met hair contouring

Ik had dit al een aantal maanden in mijn hoofd omdat ik het zo mooi vond en vorig weekend heeft mijn kapper de eerste aanzet hiervoor gemaakt. Namelijk wat lichter rondom mijn gezicht en dit moet natuurlijk wel stapsgewijs gebeuren want anders is het erg schadelijk voor je haar.

Daarnaast vind ik de karamel kleur juist wel erg mooi en goed passen bij de kleur van mijn bruine haar.

Vinden jullie hair contouring ook zo mooi?

Liefs,

Lotte 

Geef een reactie