Podcast tips september 2020

Jaja! Het is weer tijd voor een aantal podcast tips. De afgelopen tijd heb ik er namelijk weer een aantal geluisterd en de volgende kan ik jullie zeker aanraden.

De Showbizzmoord

De Showbizzmoord podcast

Onopgeloste moordmysteries blijven toch interessant! Wie zou er echt achter hebben gezeten en natuurlijk waarom hebben ze het gedaan? De Showbizzmoord is een hele goede podcast over de moord op de succesvolle platenproducer Bart in de jaren 80 in Nederland.

Bart had veel vijanden en was behoorlijk succesvol maar hij had bijvoorbeeld ook schulden. Er werd zelfs iemand voor de moord opgepakt die een valse bekentenis had afgelegd maar deze man bleek niet de moordenaar te zijn. Maar wie dan wel?

Je luistert De Showbizzmoord via onderstaande link:

https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-showbizzmoord

Het kamp van mijn oma

Het kamp van mijn oma podcast

Persoonlijk ben ik gek op geschiedenis verhalen. Ik blijf het bizar vinden hoe een Tweede Wereldoorlog heeft kunnen gebeuren en wat mensen allemaal hebben moeten doorstaan.

Daarom wilde ik heel graag deze podcast luisteren. Robin is namelijk de podcastmaker en haar oma heeft als klein meisje in een jappenkamp vastgezeten waar ze wat meer over begint te vertellen.

Maar haar oma is dementerend en Robin probeert te achterhalen wat haar oma precies heeft meegemaakt en hoe dit geweest moet zijn.

Via onderstaande link kun je deze podcast gratis luisteren:

https://www.nporadio1.nl/podcasts/het-kamp-van-mijn-oma

Het verloren hoofd

Het verloren hoofd podcast

De journalisten en Nienke en Mathijs worden door Donald op een bizar verhaal gewezen. Namelijk het verhaal van het verloren hoofd van een Indonesische vrijheidsstrijder. Deze man werd gedood en vervolgens onthoofd. En volgens verhalen zou dit hoofd in Nederland te vinden zijn.

Nienke en Mathijs gaan vervolgens op onderzoek uit om te zien of dit ook echt het geval is.

Deze podcast luister je via de volgende link:

https://www.nporadio1.nl/podcasts/het-verloren-hoofd

De laatste dans

De laatste dans podcast

Dit is weer een zoektocht podcast. Namelijk de zoektocht naar Uwe. Een man die al zijn vrienden op een avond in een café vertelt dat hij dodelijk ziek is en de volgende dag vertrekt om zijn laatste weken op een eiland door te brengen. Maar 7 jaar na dato lijkt hij nog te leven maar heeft niemand nooit meer iets van hem vernomen. Hoe zit dit?

Via onderstaande link kun je deze podcast beluisteren:

https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-laatste-dans

Wat voor soort podcasts vinden jullie leuk om te luisteren?

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie